Bolani
Afghanistan
Ingrediënten:
240 g bloem
150 ml lauwwarm
water
1 tl zout
1 tl gist
1 el olie
vulling:
4 aardappels
4 bosuitjes
koriander
kurkuma
2 knoflookteentjes
chilipoeder
zout
zwarte peper

BEREIDING
Meng in een grote kom de bloem met gist, zout en olie. Voeg genoeg water toe om er een soepel deeg van te maken. Kneed ongeveer 6 minuten en verdeel het deeg in zes stukken. Bol ze op en laat ongeveer een half uur staan, afgedekt met een natte theedoek.
Kook intussen de aardappels gaar en stamp ze tot een puree. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kruid naar smaak. Laat de puree iets afkoelen.
Bestuif de deegroller de deegbolletjes met meel en rol ze uit tot een cirkel. Verdeel ongeveer drie eetlepels vulling over de helft van het deeg. Laat een rand open en bestrijk die met water. Vouw het deeg over de vulling en druk de randen dicht. Zorg ervoor dat er geen lucht meer in het deegflapjes zit.
Verhit een koekenpan op half vuur. Giet een eetlepel olie in de pan. Bak de gevulde pannenkoek in de pan aan beide kanten, tot deze mooi bruin is. Voeg zo nodig meer olie toe.
Serveer met een dipsaus van yoghurt en munt. Zowel warm als koud lekker!