Injera

Home / Over Gave / Jubileum / Recept / Injera

Injera

Eritrea

Ingrediënten:

260 g bloem
75 g zelfrijzend bakmeel
40 g maismeel of semolina
7 g gist
6 dl warm water

BEREIDING

Begin een dag van tevoren. Meng alle ingrediënten in een kom tot een beslag. Dek de kom af en laat het rijzen. Na 24 uur begint het beslag te fermenteren. Roer voor je gaat bakken het beslag goed door. Verhit een pan met anti-aanbaklaag, zonder olie. Giet een soeplepel beslag in de pan. Bak tot er gaatjes verschijnen, zet het vuur laag en dek de pan af. Als de injera een sponsachtig uiterlijk heeft, is hij klaar. Leg de injera op een schone doek en laat even twee minuten afkoelen. Anders plakt hij vast aan de volgende.

Beleg de injera met Eritrese stoofgerechten zoals Doro Wat (kip) of Alecha (groente). Scheur een stukje van de injera af en gebruik dat als bestek.

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world