Qatayef
Syrië
Ingrediënten:
150 g bloem
180 g semolina
1 tl bakpoeder
1 tl gist
35 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker
snuf zout
600 ml lauwwarm
water
vulling:
200 g slagroom
100 g mascarpone
1 vanillestokje of zakje vanillesuiker
2 el kristalsuiker
1 el oranjebloesemwater
1 limoen
pistachenootjes, gehakt

BEREIDING
Mix de ingrediënten voor de pannenkoek en laat het beslag, afgedekt, een uur rijzen.
BAKKEN
Verhit een koekenpan en bestrijk de bodem licht met zonnebloemolie. Giet wat beslag in het midden van de pan, zodat er een rond pannenkoekje ontstaat, ongeveer 15 cm doorsnede. Bak aan een kant en neem uit de pan als de pannenkoek nog net wat vochtig is. Vouw de pannenkoekjes tot de helft dicht, druk goed vast, en leg ze voorzichtig op een bord.
VULLING
Klop de slagroom samen met de suiker en de vanille stijf. Meng met de losgeklopte mascarpone. Voeg oranjebloesemwater en limoensap naar smaak toe en meng nog even goed. Vul de pannenkoekjes met de crème en bestrooi met de gehakte nootjes. Lekker met een groot glas verse muntthee.