Spekpannenkoek

Home / Over Gave / Jubileum / Recept / Spekpannenkoek

Spekpannenkoek

Nederland

Ingrediënten:

250 gr tarwebloem
500 ml melk
2 eieren
snuf zout
ontbijtspek
roomboter

BEREIDING

Giet ongeveer de helft van de melk bij de bloem. Mix tot een glad beslag en voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk toe. Mix de eieren en het zout erdoor.

Leg een of twee repen spek in de pan en smelt een klein klontje boter erbij. Als de spek begint te krullen, schenk je een soeplepel beslag in de pan. Draai de pan, zodat het beslag goed onder en boven het spek vloeit. Draai de pannenkoek om als hij bijna droog is.

Vervang een deel van de bloem door boekweitmeel of volkorentarwemeel voor een meer voedzame pannenkoek. Voeg een snuf kaneel toe aan het beslag voor meer smaak.

Lekker met rietsuikerstroop.

"Ik geloof dat God vluchtelingen ook gebruikt om onze kerken wakker te schudden en te vernieuwen."

- Sandra

Lees het verhaal van Sandra »

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world