Projecten

Gave organiseert diverse projecten die het werk lokaal ondersteunen.

Jongerenkampen

Voor asielzoekers en Nederlandse christenjongeren organiseert Gave ieder jaar multiculturele jongerenkampen. Een week vol leuke ontmoetingen, sportieve activiteiten en goede bijbelstudies. Met als doel om elkaar en God beter te leren kennen. Jongeren vinden hier relevante informatie.

Kinderkampen

Voor asielzoekerskinderen is een vakantie in een asielzoekerscentrum geen pretje. Daarom zijn asielzoekerskinderen  welkom bij christelijke zomerkampen. Een mooie mogelijkheid om hen een week vol leuke en goede activeiten aan te bieden. Gave werkt samen met YOY en Wegwijzer voor werving, plaatsing en nazorg van asielzoekerskinderen in de kampen. De YOY-kinderkampen zijn vooral bedoeld voor kinderen met een christelijke achtergrond, maar niet-christenen zijn ook welkom. De kampen van Wegwijzer zijn meer geschikt voor kinderen uit moslimgezinnen. Gave screent en registreert de asielzoekerskinderen en zorgt voor coŲrdinatie van de nazorg na afloop van het kamp. Tevens verzorgt Gave de werving van begeleiders voor de asielzoekerskinderen.

Moeder-en-Kindweekenden

Alleenstaand moeder en gevlucht, betekent een heel intensief leven: Een kind opvoeden in een vreemde taal en cultuur, door de zorg gebonden zijn aan huis of aan het asielzoekerscentrum en ongewenste mannenaandacht.

Gave biedt voor deze moeders en hun kinderen speciale weekenden met veel plezier, ontspanning, aandacht voor elkaar, God en hun kind(eren). Deelnemers krijgen inspirerende toespraken mee over vrouwen uit de Bijbel. Ze worden verwend met lekker eten en een beauty-middag. De sfeervolle accommodatie en bosrijke omgeving biedt de vrouwen genoeg mogelijkheden om tot rust te komen. Lees meer over deze weekenden.