Rugtasactie

Maak asielzoekerskind blij met kerst


Een asielzoekerskind in Nederland leeft in moeilijke omstandigheden. De angst voor de oorlog is vervangen door onzekerheid voor de toekomst. Het leven op het asielzoekerscentrum (azc) is niet gemakkelijk. Vlak voor de kerstvakantie zullen kinderen op ongeveer 40 azc’s in Nederland een rugtasje ontvangen met speelgoed en schrijfwaren. Stichting Gave en Stichting De Samaritaan organiseren deze rugtasactie.

Alle tasjes zijn uitgedeeld
Veel kinderen zijn blij gemaakt met een rugtasje. Een COA medewerkster uit Leersum vertelt: “Onze kinderen gaan liever naar school dan dat ze vakantie hebben, nu hebben ze allemaal mooie en leuke spullen om mee te spelen, geweldig!” 
Een moeder van het AZC: “De kinderen hebben niet geslapen, ze wilden de hele nacht spelen!”

Speelgoed voor vluchtelingenkinderen
Deze actie is nu afgerond. Wilt u nu toch speelgoed geven voor kinderen van vluchtelingen, dan wijzen we u op de mogelijkheid om Actie4Kids schoenendozen te sturen naar buitenlandse vluchtelingenkampen. Of u doet mee met de nieuwe rugtasactie in het najaar van 2017.

Aanbod lesmateriaal
We hebben lesmateriaal ontwikkeld waarmee u in de kerk of in de klas aandacht kunt geven aan vluchtelingen en de rugtasactie.

  • Nieuw! Gave biedt een boekpresentatie voor de onderbouw van de basisschool en een nieuwe voorlichting speciaal voor de bovenbouw van de basisschool. 
  • Met deze PowerPoint kunt u kinderen uitleggen hoe het voor een kind is in het azc en wat de rugtasactie voor hen betekent. 
  • Een actieboek van de Christelijke kinderboekenmaand in oktober gaat over een kind wat vlucht uit SyriŽ. Het heet 'Op de vlucht'. Op onze themapagina over dit boek vindt u verschillende materialen en lesideeŽn. 

Downloads
PowerPoint rugtasactie
Instructie rugtasactie
Adressen van de inleverpunten

Organisatie 
Gave is een interkerkelijke organisatie die zich richt op vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. De Samaritaan is bekend van de Actie4Kids schoenendoosactie waarbij schoenendozen met speelgoed worden ingezameld voor kinderen in arme landen. Wat Gave en De Samaritaan bindt is dat God houdt van alle kinderen, ongeacht waar ze wonen of vandaan komen. Deze liefde willen we doorgeven.

Heeft u nog vragen?
U kunt contact opnemen met De Samaritaan of op 0341-418061.

Door u op te geven voor onze emailnieuwbrief blijft u op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen omtrent vluchtelingen