Home Steun Gave Bid mee Vluchtelingengebedsdag

Vluchtelingengebedsdag

Jaarlijks roept Gave christenen en kerken op om mee te doen aan de Vluchtelingengebedsdag. Een zondag waarop christenen wereldwijd bidden voor (het werk onder) vluchtelingen.

De eerste zondag na Wereldvluchtelingendag (van de UNHCR) wordt de Vluchtelingengebedsdag gehouden. In 2019 is dit zondag 23 juni. Wereldwijd bidden christenen voor Gods zegen voor de vluchtelingen en de christenen die contact met hen hebben.

Dit kunt u doen:

  1. Zelf bidden voor vluchtelingen.
  2. Uw kerk(leiding) vragen of zondag 23 juni in of rond de kerkdienst er gebeden wordt voor vluchtelingen. U kunt ook een themadienst organiseren. Als de liturgie het toelaat, kan er een vluchteling worden uitgenodigd die zijn getuigenis vertelt. Dit spreekt vaak erg aan, omdat gemeenteleden dan een tastbaar beeld krijgen en zo betrokken raken bij waar voor gebeden wordt. Ook kan een medewerker van Gave (een deel van) de dienst vullen. Wij helpen u hier graag bij.

Actiepakket Vluchtelingengebedsdag

Vanaf april 2019 vindt u hier materialen die u helpen om de Vluchtelingengebedsdag te organiseren.

Achtergrond

De Vluchtelingengebedsdag is bedoeld om kerken bewust te maken van het belang om te bidden voor vluchtelingen en het vluchtelingenwerk in Nederland. Jaarlijks organiseert de UNHCR de Wereldvluchtelingendag op 20 juni. Gave hoopt dat kerken en individuele christenen de uitnodiging aannemen en tijd apart zetten om te bidden voor de vluchtelingen wereldwijd en meer specifiek voor de asielzoekers in Nederland. De Vluchtelingengebedsdag is een initiatief van het platform Refugee Highway Partnership en wordt door organisaties uit diverse landen gedragen.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world