Donderdag

Vluchtelingen die hier aankomen moeten opeens een heel andere taal leren: Nederlands. Dat kan leuk zijn, maar ook moeilijk. Jij gaat ook een andere taal leren: een lied in het Farsi!

Veel vluchtelingen die nu in azc’s in Nederland wonen komen uit Iran. Zij spreken Farsi. Dat wordt geschreven in letters die voor ons heel moeilijk zijn om te lezen! Met het filmpje van dit lied kun je lezen en horen hoe je het uitspreekt. De wijs van het lied ken je vast al: ‘Dit is de dag die de Heer ons geeft’.

Luister het lied eerst een keer en lees mee, probeer de tweede keer mee te zingen in het Farsi.

Als je het moeilijk vindt: Luister naar het lied en klap in je handen als je ‘Ien ast roezie’ (Dit is de dag) hoort.

Gebedspunt

Een lied leren in een andere taal is misschien lastig, maar ook wel leuk. Maar stel je nou eens voor dat je ineens alles in moet zeggen in een taal die je niet kent, omdat je anders niet kunt praten met de kinderen in je klas! Bid je mee of God vluchtelingenkinderen wil helpen om Nederlands te leren? Dan voelen ze zich sneller thuis en kunnen beter vrienden maken.

 

Samen zingen!

Wat zou het leuk zijn om samen te zingen: kinderen die zoals jij meedoen met de Vluchtelingengebedsweek én kinderen die wonen in een azc. Daar hebben wij wat op bedacht! Jij gaat meezingen met deze muziek, ‘Dit is de dag‘ in het Nederlands en je maakt er een filmpje van. We vragen ook kinderen die in een azc wonen om het lied in hun taal, het Farsi te zingen en dat te filmen. Wij maken er dan één mooi filmpje van. Doe je mee?

Als je de onderstaande stappen rustig leest en opvolgt, komt het helemaal goed!
– Film horizontaal, zodat er een liggend beeld ontstaat.
– Zorg dat je gezicht goed in beeld is.
– Zorg voor een rustige, lichte achtergrond.
– Probeer tegenlicht te voorkomen, zodat je gezicht goed zichtbaar blijft.
– Kijk in de lens van de camera.
– Neem op in een stille ruimte zonder bijgeluiden.
– Luister het geluid van de muziek af via je oortjes, zodat deze niet te horen is op jouw opname.
– Zing mee met de muziek!

Stuur je video uiterlijk vrijdag 9 juli in via Wetransfer.com naar teunettehoefnagel@gave.nl (Met het opsturen geef je gelijk toestemming om het filmmateriaal te verwerken tot een filmpje wat we kunnen delen op onze website en social media kanalen.) Wij maken er een mooi filmpje van. Het resultaat zie je rond de herfstvakantie.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world