Woensdag

Samragyee vluchtte uit Nepal. Toen ze net in Nederland woonde ging ze naar een kinderclub. Dit was voor haar een plek om andere kinderen te leren kennen! 

Eerst was het moeilijk voor Samragyee omdat ze nog niet goed Nederlands sprak. Later leerde ze Nederlands en kon ze gemakkelijker vrienden maken.

Misschien ken jij ook wel iemand die gevlucht en nieuw in Nederland is. Wat is het fijn als jij hem welkom heet door met hem te spelen, te helpen en uitleg te geven.

In Ruth 2:8 staat: Boaz ging naar Ruth toe. ‘Luister eens,’ zei hij. ‘Je moet niet naar een andere boer gaan. Blijf hier op het land bij de vrouwen die voor mij werken.’ Zo zorgde Boaz voor Ruth. Hij heette haar welkom. God gebruikt mensen om andere mensen te helpen.

Kinderclub en zomerkampen

Ook als je geen kinderen kent die zijn gevlucht kun je hen welkom heten. Jij kunt voor hen bidden én voor hen sparen. Stichting Gave zorgt ervoor dat vluchtelingenkinderen naar een kinderclub kunnen en in de zomer mee kunnen met een christelijk kinderkamp. Daar hebben kinderen plezier, maken ze vrienden en leren ze meer over God.

Hoeveel heb jij al gespaard in je spaarkoffer voor ontspanning en een fijne zomer voor vluchtelingenkinderen?

Gebedspunt

Bid jij mee voor kinderen die net in Nederland zijn? Bid dat ze zich welkom voelen en dat ze iemand vinden die naar hen omkijkt.

Vragen

Waarom was Samragyee erg verdrietig toen ze in Nederland kwam?
Hoe zou jij het vinden als je naar een vreemd land moet vluchten?
Waarvan werd Samragyee weer blij?
Als jij moest vluchten naar een vreemd land, waar zou jij dan weer blij van worden?

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world