Home / Steun Gave / Bid mee / Vluchtelingengebedsweek

Wil je één week dagelijks voor vluchtelingen bidden? God belooft kracht aan gemeenschappelijk gebed. Vluchtelingen maken zich zorgen over zichzelf en over familieleden die nog in het land van herkomst zijn of onderweg, vooral tijdens deze coronacrisis. Bid dat vluchtelingen zich gezien en geliefd voelen. Concreet iets doen? Stuur een kaart of mondkapje.

Met ons gebed kunnen we op ieder azc komen, in elke woning, op iedere kamer, zelfs in ieder hart! Van 14 tot en met 21 juni 2020 is de Vluchtelingengebedsweek.

Bid je mee?

  1. Bid voor vluchtelingen en gebruik het gebedsboekje met iedere dag een gebedspunt.
  2. Vraag je kerk(leiding) of zondag 14 of 21 juni in of rond de kerkdienst er gebeden wordt voor vluchtelingen. Je kunt ook een themadienst organiseren. Gave heeft hiervoor ondersteunende (digitale) materialen ontwikkeld.

Gebedsboekje

Gave heeft een handzaam gebedsboekje dat je in de Vluchtelingengebedsweek kan gebruiken. Bestel hieronder gratis exemplaren (op papier of digitaal) voor jezelf en/of je gemeente.

Pakket Vluchtelingengebedsweek

Gave helpt je om het gebed voor vluchtelingen in je gezin of kerkelijke gemeente een plek te geven.

  • Voor families met kinderen hebben we materiaal voor een gezinsmoment.
  • Voor kerken hebben we voor de vluchtelingengebedszondag preekschetsen en kinderwerkmateriaal. Kerken kunnen aandacht vragen voor de gebedszondag met de bijgevoegde promotiematerialen.

Dit materiaal is beschikbaar in één gratis download. Uiteraard is het digitale gebedsboekje ook toegevoegd.

Online gebedsmoment

In deze coronaperiode zijn bijeenkomsten complex, daarom organiseert Gave voor het eerst dit jaar een online gebedsmoment. Woensdagavond 17 juni kun je meedoen via Zoom. Klik hieronder om je aan te melden voor het gebedsmoment.

Ik download/bestel materiaal t.b.v. de Vluchtelingengebedsweek

Achtergrond

De Vluchtelingengebedsweek is bedoeld om kerken bewust te maken van het belang om te bidden voor vluchtelingen en het vluchtelingenwerk in Nederland. Jaarlijks organiseert de UNHCR de Wereldvluchtelingendag op 20 juni. Gave hoopt dat kerken en individuele christenen de uitnodiging aannemen en tijd apart zetten om te bidden voor de vluchtelingen wereldwijd en meer specifiek voor de asielzoekers in Nederland. De Vluchtelingengebedsdag is een initiatief van het platform Refugee Highway Partnership en wordt door organisaties uit diverse landen gedragen.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world