Vluchtelingengebedsweek

In 2022 organiseren we van 19 t/m 25 juni de Vluchtelingengebedsweek: dagelijks staan we in gebed stil bij wat vluchtelingen meemaken. 

In de gebedsweek leef je een week lang met vluchtelingen mee door te bidden voor hun persoonlijke gebedspunten. Een week lang elke dag een ontmoeting met God en een medemens. Dat verbindt met elkaar.

Bid je mee?

  • Bid voor vluchtelingen en gebruik het gebedsboekje of de gebedsmail met iedere dag een gebedspunt.
  • Vraag je kerk(leiding) of zondag 19 juni in of rond de kerkdienst er gebeden wordt voor vluchtelingen. Je kunt ook een themadienst organiseren. Gave heeft hiervoor ondersteunende (digitale) materialen ontwikkeld.

Gebedsboekje of -mail

Je kunt meebidden via ons gebedsboekje of de -mail met gebedspunten van vluchtelingen zelf. Bestel ze vanaf begin mei gratis of abonneer je op de dagelijkse gebedsmail voor deze week.

Achtergrond

Jaarlijks organiseert de UNHCR de Wereldvluchtelingendag op 20 juni en roept Refugee Highway Partnership kerken wereldwijd op rond die datum voor vluchtelingen te bidden. Gave sluit met de Vluchtelingengebedsweek aan bij dit initiatief. Wij willen hiermee christenen en kerken bewust maken van het belang om te bidden voor vluchtelingen en het vluchtelingenwerk in Nederland.

Aanvraag materiaal Vluchtelingengebedsweek

Je kunt het materiaal voor de gebedsweek hieronder aanvragen.

 

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world