Home Steun Gave Kom in actie Doe mee met de Rugtasactie

Doe mee met de Rugtasactie

Vluchtelingenkinderen in Nederland hebben het niet gemakkelijk. Op een asielzoekerscentrum (azc) is de angst voor de oorlog vervangen door onzekerheid over de toekomst. Verras hen daarom met een rugtas! Door mee te doen leren kinderen een waardevolle les: dat geven om een ander belangrijk is.

Kinderen vullen een rugtasje met schrijfmateriaal en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in een azc. Rond de kerstvakantie zullen kinderen in ongeveer 20 azc’s in Nederland het rugtasje ontvangen. Kinderen in een azc worden zo verrast in hun moeilijke omstandigheden. En door mee te doen leren kinderen een waardevolle les: dat geven om een ander belangrijk is. Stichting Gave en Stichting GAiN organiseren samen de Rugtasactie.

Ik vind het leuk om vluchtelingen blij te maken met spullen. Helpen is leuk om te doen!
(meisje van negen jaar)

Voor wie

De actie is erg geschikt voor scholen of voor kerkelijke gemeentes. Maar individueel kunt u ook meedoen met het vullen van de rugtasjes.

Tijdsperiode

Vanaf begin september tot half november loopt de actie om de tasjes te vullen.

Hoe werkt het?

  1. Het is niet meer mogelijk om tasjes te bestellen. Vanaf zomer 2019 kunt u zich weer aanmelden.
  2. U meldt zich als school, kerk of individuele deelnemer aan via het formulier onderaan deze pagina. Hierbij kunt u kiezen voor welke leeftijdsgroep u een tasje wilt vullen en of u een tasje voor een jongen of meisje wilt vullen. We vragen per rugtasje drie euro als vergoeding voor de gemaakte kosten. Een extra gift is daarnaast welkom.
  3. Tasjes kunnen besteld worden met een minimum van vijf tasjes.
  4. Wij sturen de tasjes op donderdag naar u toe. Daarbij ontvangt u flyers voor de kinderen en een poster om op te hangen in school of kerk.
  5. Als de tasjes gevuld zijn, levert u ze in bij een inleverpunt.
  6. Wij maken uw werk af. De rugtasjes worden door ons gecontroleerd.
  7. Hierna worden de tasjes verdeeld over verschillende azc’s in Nederland. Hier delen lokale vrijwilligers de rugtasjes vol verrassingen rond de kerstvakantie uit aan de kinderen.

Meer weten over vluchtelingen

Als u met de Rugtasactie meedoet, ontvangt u een handreiking over hoe u de actie tot een succes kunt maken. Verder kunt u gebruik maken van onderstaande mogelijkheden.

  • Gave biedt twee presentaties speciaal voor de onder- of bovenbouw van de basisschool.
  • Met deze PowerPoint kunt u kinderen uitleggen hoe het voor een kind is in het azc en wat de Rugtasactie voor hem betekent.
  • Nodig een spreker van Gave uit.

Organisatie

Gave is een interkerkelijke organisatie die zich richt op vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Stichting Global Aid Network (GAiN) is een hulporganisatie die Gods liefde wil uitdragen door noodhulp en ontwikkelingsprojecten voor mensen in nood wereldwijd. Wat Gave en GAiN bindt is dat we geloven dat God houdt van alle kinderen, ongeacht waar ze wonen of vandaan komen. Deze liefde willen we doorgeven.

Contact

U kunt contact opnemen via email (rugtasactie@gave.nl).

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world