Kom in actie voor vluchtelingen

(Bijbel)kringwerk volwassenen

Gaaf (!) dat jullie met je (bijbel)Kring in actie willen komen voor vluchtelingen. Zo zorgen we er samen voor dat vluchtelingen in Nederland zich gezien en geliefd voelen. En dat maakt echt verschil! Hier vind je een aantal suggesties voor sponsoracties, maar misschien hebben jullie zelf ook wel een goed idee!

Studie

Presentatie op maat

Betrokkenheid bij vluchtelingen begint met de juiste informatie. Gave wil hier graag bij helpen en geeft daarom presentaties. Er zijn verschillende vormen en onderwerpen mogelijk. Voor jouw (bijbel)-kring verzorgen we graag een presentatie op maat. We nemen vaak een vluchteling mee die zijn verhaal vertelt. Er zijn verschillende onderwerpen mogelijk. Bijvoorbeeld: Waarom vluchten asielzoekers? Waar komen asielzoekers vandaan? Hoe kom ik in contact met moslims? Op gave.nl vind je alle informatie en een aanvraagformulier. De kosten voor de spreker komen ten goede van het werk van Stichting Gave. Houd eventueel nog een collecte na afloop van de presentatie.

Bijbelstudie over vluchtelingen

In de bibliotheek van Gave vind je er een aantal. Spreek af deze avond ook allemaal een donatie mee te brengen voor Stichting Gave. Of spaar maandelijks met een zogenaamd kring-contributie-bedrag (zie onder).

Zoom-bijbelstudie

Gave ontwikkelt op dit moment een bijbelstudie over vluchtelingen in een format speciaal geschikt voor bijeenkomsten via Zoom. Houd de website in de gaten.

 

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?
Mail dan naar servicedesk@gave.nl.
Of bel bel naar onze servicedesk 0341 – 460328

Sparen

Spreek een zogenaamd ‘contributie-bedrag’ af voor jullie kring, een bedrag dat jullie dan opsparen om te besteden aan een goed doel. Kijk op activiteiten.gave.nl en kies een specifiek project dat je als groep wilt sponsoren. Natuurlijk kan er ook geld ingezameld worden voor al het werk van Stichting Gave.

Actie!

Filmavond

Organiseer een filmavond in de kerk. Draai bijvoorbeeld een film met het thema vluchtelingen. Kijk in de bibliotheek van Gave voor tips. Zorg eventueel voor koffie en wat erbij en geef gelegenheid voor een nagesprek. Verkoop tickets om geld in te zamelen.

Silent Auction

Organiseer een ‘Silent Auction’ voor de gemeente. Vraag aan gemeenteleden en (bijbel)kringen wat ze kunnen aanbieden: het bakken van een taart, het verstellen van kapotte kleding, het winterklaar maken van de tuin met de hele kring, een huisoptreden door een gitaarspelende jongere, 10 uur oppassen enz enz. Tijdens een gemeentedag/avond bied je deze veilingitems aan via posters. Op de poster kan iedereen dan ‘silent’ bieden door naam en bedrag op te schrijven. Kies eventueel een paar spectaculaire veilingitems uit voor een ‘life’ veiling vanaf het podium. Niet alleen een mooie manier om geld op te halen voor het goede doel, maar ook om de gemeente te verbinden!

Sport

Loop samen met je kring een marathon, schaatst de alternatieve elfstedentocht of doe mee aan een wielerronde en laat je sponsoren voor Stichting Gave! Maak je eigen online actiepagina aan betrek zo gemakkelijk je omgeving bij je actie!

 

 

 

 

Sponsoractie geslaagd?

Neem contact op met Stichting Gave om af te spreken hoe het geld wordt overhandigd. Wanneer je geld hebt ingezameld via de actiepagina op Geef.nl/Gave komt het geld al automatisch binnen op het Gave-rekeningnummer. Heb je op een andere manier geld ingezameld, dan kan het bedrag eenvoudig worden overgemaakt. Maar in beide gevallen kan er misschien ook iemand van Stichting Gave naar jullie kerk komen om het ingezamelde geld feestelijk te ontvangen.

Via deze button kom je op geef.nl waar je speciaal voor jouw sponsoractie een actiepagina kunt aanmaken. Met zo’n pagina betrek je hele gemeente gemakkelijk bij jullie actie en kan er online gedoneerd worden! Het geld komt automatisch op de rekening van St. Gave. Wil je dat liever niet? Kies dan bij het aanmaken van de pagina voor de optie Actievoeren voor mezelf of een bekende. Of download het sponsorformulier en ga ‘langs de deuren’. Veel plezier en succes!

Disclaimer: Gave maakt geen acties aan op www.geef.nl en heeft daarom geen invloed op de inhoud ervan en draagt hier ook geen aansprakelijkheid voor. Gave kijkt wel regelmatig naar de aangemaakte acties en doet haar best om acties die in strijd zijn met onze doelstellingen of overtuigingen zo snel mogelijk door Geef.nl te laten verwijderen.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world