Kom in actie voor vluchtelingen

jongerenwerk

Super dat jullie in actie willen komen voor vluchtelingen! Zo zorgen we er samen voor dat vluchtelingen in Nederland zich gezien en geliefd voelen. En dat maakt echt verschil! Hier vind je een aantal suggesties voor sponsoracties voor vluchtelingen, maar misschien hebben jullie zelf ook wel een goed idee!

Educatief

Presentatie op maat

Betrokkenheid bij vluchtelingen begint met de juiste informatie. Gave wil hier graag bij helpen en geeft daarom presentaties. Voor jouw jongerengroep verzorgen we graag een presentatie op maat. We nemen vaak een vluchteling mee die zijn verhaal vertelt. Dat brengt de boodschap dichtbij. Er zijn verschillende onderwerpen mogelijk. Bijvoorbeeld: Waarom vluchten asielzoekers? Waar komen asielzoekers vandaan? Hoe kom ik in contact met moslims? Op gave.nl vind je alle informatie en een aanvraagformulier. Houd een collecte op je jongerenclub na afloop van de presentatie.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?
Mail dan naar servicedesk@gave.nl.
Of bel bel naar onze servicedesk 0341 – 460328

Talent

Muzikale avond

Vraag welke jongeren het aandurven om op te treden, misschien met hun bandje, misschien ontstaat er een gelegenheidsbandje. Nodig gemeenteleden uit om van de optredens te genieten. Natuurlijk is er een kaartverkoop voor het goede doel!

Talentenjacht

Maak het breder en organiseer een algemene Talentenjacht. Dit is voor iedereen de kans om te laten zien wat ie kan. Maak er eventueel een wedstrijd van. De winnaars treden aan het eind van de avond nog een keer op. Natuurlijk onder luid applaus van het publiek dat kaartjes heeft moeten kopen om er bij te kunnen zijn.

 

 

Actie

Modderbaan

Modderbaan voor jong en oud: creëer een modderige hindernisbaan en nodig kinderen, jongeren maar ook volwassenen uit om erin te duiken.

Ballonprikken

Ballonprikken: leuk tijdens een school of gemeente-avond. Vul een ruimte met ballonnen, stop in enkele ballonnen prijzen (misschien kun je waardebonnen krijgen van de winkels in je buurt) en verkoop naalden aan bezoekers zodat ze voor een prikkie een prijs kunnen winnen.

Escaperoom

Maak samen met de jongeren een escaperoom in de kerk voor volwassenen of een andere specifieke leeftijdsgroep. Vraag deelnamegeld.

Filmavond

Organiseer een filmavond, laat iedereen een eigen kussen oid meenemen voor een ontspannen sfeer. Heb je geen groot (genoeg) scherm, maak er een van een rol tafelpapier of een groot laken. Deel drinken en popcorn uit. Vraag entree om de onkosten te dekken en iets extra voor het goede doel. Misschien draai je een film die aansluit bij het thema vluchtelingen. Kijk op gave.nl voor tips.

Uitdagingsacties

Organiseer een inzamelactie waarbij deelnemers beloven iets geks te ondernemen in ruil voor een bepaald sponsorbedrag. Vraag bijvoorbeeld de leiding of zij hun haar kort willen knippen als er een bepaald bedrag opgehaald kan worden. Of een dag bij de voedselbank gaan helpen of het Leger des Heils.

Verkoop

Armbandjes

Weet je die siliconen polsbandjes nog? Je kunt samen met de jongeren stijlvolle armbandjes maken en deze dan voor verkopen. Zorg gewoon dat ze een opvallend ontwerp hebben dat iedereen snel herkent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sponsoractie geslaagd?

Neem contact op met Stichting Gave om af te spreken hoe het geld wordt overhandigd. Wanneer je geld hebt ingezameld via de actiepagina op Geef.nl/Gave komt het geld al automatisch binnen op het Gave-rekeningnummer. Heb je op een andere manier geld ingezameld, dan kan het bedrag eenvoudig worden overgemaakt. Maar in beide gevallen kan er misschien ook iemand van Stichting Gave naar jullie kerk komen om het ingezamelde geld feestelijk te ontvangen.

Via deze button kom je op geef.nl waar je speciaal voor jouw sponsoracties voor vluchtelingen een actiepagina kunt aanmaken. Met zo’n pagina betrek je hele gemeente gemakkelijk bij jullie actie en kan er online gedoneerd worden! Het geld komt automatisch op de rekening van Stichting Gave. Wil je dat liever niet? Kies dan bij het aanmaken van de pagina voor de optie Actievoeren voor mezelf of een bekende.

Disclaimer: Gave maakt geen acties aan op www.geef.nl en heeft daarom geen invloed op de inhoud ervan en draagt hier ook geen aansprakelijkheid voor. Gave kijkt wel regelmatig naar de aangemaakte acties en doet haar best om acties die in strijd zijn met onze doelstellingen of overtuigingen zo snel mogelijk door Geef.nl te laten verwijderen.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world