Kom in actie voor vluchtelingen

Kinderwerk

Super dat jullie met de kinderen van jullie kerk in actie willen komen voor vluchtelingen! Hier vind je een aantal suggesties voor sponsoracties, maar misschien hebben de kinderen zelf wel een veel beter idee!

Educatief

Lessenserie

Vraag de leuke en informatieve lessenserie aan bij Stichting Gave waarmee je de kinderen betrekt bij het thema vluchtelingen in de bijbel en in Nederland. Zamel vervolgens geld in voor stichting Gave door de kofferbouwplaten van Stichting Gave uit te delen aan de kinderen. Nadat de kinderen de koffer in elkaar geknutseld en versierd hebben, kunnen ze thuis in hun netwerk geld verzamelen, dat in de koffer teruggebracht kan worden naar de kinderclub.

Presentatie over Stichting Gave

Ook kan er in overleg een vrijwilliger langskomen om over de missie van Stichting Gave te vertellen. Hierdoor krijgen de kinderen ook een beter idee waar hun opgehaalde geld naartoe gaat en zullen ze enthousiast worden om geld in te zamelen.

 

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?
Mail dan naar servicedesk@gave.nl.
Of bel bel naar onze servicedesk 0341 – 460328

 

Actie!

Organiseer een lasergamemiddag bij het kerkgebouw

De laserapparatuur kun je los huren. Vraag entree om de onkosten te dekken en iets extra voor Stichting Gave. Laat de ouders aan het eind van de middag eerder komen, zodat zij tegen betaling (!) ook een potje kunnen spelen.

Organiseer een sponsorloop

Het geld dat de kinderen hiermee ophalen, kan in de koffer van de bouwplaat gestopt worden. Ouders en personen die hebben gesponsord kunnen dan uitgenodigd worden om te komen kijken tijdens de sponsorloop. Maak de sponsorloop uniek door er een dresscode aan toe te voegen.

Huur een stormbaanluchtkussen of maak een Modderbaan

Creëer een modderige hindernisbaan en nodig de kinderen uit om erin te duiken. Vraag deelname geld of een donatie aan Stichting Gave. Of laat de kinderen sponsoren werven!

Organiseer een extra knutselmiddag voor de kinderen in de kerk

Iedereen kan iets voor zichzelf maken, maar er kunnen ook waxinelichthouders worden geknutseld voor de ouderen in de gemeente of in het plaatselijke verpleeghuis. Zorg voor materiaal, iets te drinken en te eten en vraag de ouders entree.

Organiseer en filmavond

Laat iedereen een eigen kussen oid meenemen voor een ontspannen sfeer. Heb je geen groot (genoeg) scherm, maak er een van een rol tafelpapier of een groot laken. Deel drinken en popcorn uit. Vraag entree om de onkosten te dekken en iets extra voor het goede doel.

 

 

 

 

Sponsoractie voor vluchtelingen en asielzoekers

Recycle!

Recycle oud ijzer, kroonkurken, mobiele telefoons of oud papier; beter voor de planeet en geld voor vluchtelingen! Zoek in jouw woonplaats een inleverpunt en spreek af hoe en wanneer je de ingezamelde spullen kan inleveren. Of zamel statiegeldflessen in en doneer het statiegeld.

Zet in de kerkhal grote inzamelbakken neer op een goed zichtbaar punt. Laat de kinderen van de kinderclub zorgen dat het netjes blijft en bijhouden hoeveel er al is ingezameld. Zamelen jullie statiegeldflessen in? Grote kliko’s zijn minder snel vol!

Recyclen en de opbrengst doneren voor vluchtelingen in Nederland

Sponsoractie geslaagd?

Neem contact op met Stichting Gave om af te spreken hoe het geld wordt overhandigd. Het kan eenvoudig worden overgemaakt, maar er kan misschien ook iemand van Stichting Gave naar een kinderwerkbijeenkomst komen om het feestelijk op te halen.

Via deze button kom je op geef.nl waar je speciaal voor jouw sponsoractie een actiepagina kunt aanmaken. Met zo’n pagina betrek je hele gemeente gemakkelijk bij jullie actie en kan er online gedoneerd worden! Het geld komt automatisch op de rekening van St. Gave. Wil je dat liever niet? Kies dan bij het aanmaken van de pagina voor de optie Actievoeren voor mezelf of een bekende.

Of download de kofferbouwplaat en/of het sponsorformulier en ga ‘langs de deuren’.

Disclaimer: Gave maakt geen acties aan op www.geef.nl en heeft daarom geen invloed op de inhoud ervan en draagt hier ook geen aansprakelijkheid voor. Gave kijkt wel regelmatig naar de aangemaakte acties en doet haar best om acties die in strijd zijn met onze doelstellingen of overtuigingen zo snel mogelijk door Geef.nl te laten verwijderen.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world