Wat goed dat je interesse toont in het contact met Oekraïense vluchtelingen!

Of je nou een gastgezin, buddy of vrijwilliger bent: het contact met Oekraïense gasten is heel waardevol. Toch kunnen deze relaties ook voor de nodige vragen en dilemma’s zorgen. Het is dan fijn om meer achtergrondinformatie te hebben over de Oekraïners die nu Nederland binnenkomen.

Gratis webinar

Gave wil jou graag ondersteunen in je contact met Oekraïense vluchtelingen. We bieden gratis webinars waarin we meer informatie geven over cultuur, geloof en mogelijkheden om in contact te komen. Dit webinar is dezelfde als afgelopen tijd, waarin medewerkers van Gave in gesprek gaan met ervaringsdeskundigen uit Oekraïne. Ze geven je hierbij handvatten om naast de Oekraïense vluchtelingen te staan. Tijdens de webinars zal er ook genoeg ruimte zijn voor jouw eigen inbreng en vragen.

In het webinar behandelen we onder andere:

  • Verwachtingen van Oekraïense vluchtelingen
  • Cultuurverschillen
  • Religie
  • Trauma
  • Tips in het contact (gastgezin/ buddy/vrijwilliger)

Doe mee! Op je laptop, pc of tablet kun je het webinar rechtstreeks volgen vanuit je eigen woning of vertrouwde omgeving.

Reacties van eerdere deelnemers

‘Je krijgt op deze manier veel informatie en je kan gewoon thuisblijven.’

‘Veel informatie, mooi afwisselend!’

‘De ervaring van de Oekraïense vrouw was waardevol, ook de positieve uitstraling van de medewerk[st]ers aan het webinar vanuit Gave was mooi om te ervaren.’

‘We hadden de avond niet willen missen!’

Om aan het webinar deel te nemen kun je het aanmeldformulier op deze pagina invullen. Voor de start van het webinar ontvang je van ons een mail met daarin de link naar het online event.

Data

De data voor aankomende webinars zijn:

  • Dinsdag 17 mei van 20:00-21:30.
  • Maandag 30 mei van 20:00-21:30.
  • Dinsdag 14 juni van 20:00-21:30.
  • Vrijdag 27 juni van 20:00-21:30.

Let op: het webinar is niet terug te kijken, dus zorg dat je erbij bent!

Webinarleiders 

 

Marco Vos
Marco heeft meer dan 15 jaar ervaring in het contact met vluchtelingen. Hij geeft leiding aan het Oekraïne-project van Gave. Hierdoor heeft hij veel zicht op de actualiteit van de Oekraïense vluchtelingen in Nederland. Hij deelt graag zijn kennis en ervaring met de vrijwilligers in het land.

Irina Mulder
Irina is opgegroeid in Oekraïne. Ze is bijna 20 jaar geleden getrouwd met een Nederlandse man. De eerste jaren woonden ze samen in Nederland, vervolgens hebben ze samen 12 jaar in Oekraïne gewoond en gewerkt. Inmiddels wonen ze met hun gezin weer in Nederland. Irina ondersteunt Gave in de kennis over Oekraïne, maar ook met haar psycho-sociale kennis en ervaring (trauma).

Contact en veelgestelde vragen 

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world Whatsapp