Jongerenwerk

Onder asielzoekers zijn relatief veel jongeren. Ze hebben weinig contact met Nederlandse volwassenen en staan open voor alles wat er te beleven valt in de Nederlandse cultuur. Veel van hen zijn zich veel meer bewust van het bestaan van God dan Nederlandse jongeren. Daarom een uitgelezen kans om als christen aan de slag te gaan met asielzoekersjongeren. Via een jongerenclub om zo samen met hen uitdagende activiteiten te organiseren.

Impressie van een jongerenwerker

"Op de jongerenclub starten we altijd met het favoriete spel van de jongens: voetballen. Daarna is het tijd om te eten. Uiteraard bidden we voor het eten en voor de ťťn is dit normaal en voor de ander is dit totaal nieuw. Na het eten spelen we nog wat spelletjes en hebben daarna het ‘serieuze’ gedeelte. De spelletjes verwijzen vaak al naar de boodschap die we willen doorgeven. Bijvoorbeeld bij het onderwerp ‘vertrouwen’ doen we een spelletje, waarbij iemand zich achterover moet laten vallen van de tafel. Dan moet hij vertrouwen dat hij door ons wordt opgevangen. Soms heb je hele mooie gesprekken over het geloof en stellen ze allemaal moeilijke vragen. En soms ben je alleen maar een politieagent omdat ze zo vervelend zijn. Tja, het blijven tieners."  - Geert-jan van der Spek

Word actief

Liggen jongeren op je hart, zie je dat ze Jezus’ liefde niet kunnen missen? Informeer naar de mogelijkheden bij jou in de buurt. Neem contact op met de servicedesk van Gave. In de zomermaanden organiseert Gave multiculturele jongerenkampen. Lijkt het je wat om als deelnemer of leider mee te gaan? Klik hier voor meer informatie.

Toerusting

Gave kan een cursus jongerenwerk aanbieden en helpt daarna om het jongerenwerk te begeleiden. 

Meer info

Lees op onze jongeren-pagina meer over jongerenwerk onder vluchtelingen