Webinar Meer kleur in je kerk?

Webinar voor predikanten en pastores met dr. René de Reuver, prof. Mechteld Jansen en ds. Jurjen ten Brinke – maandag 9 mei 2022, 14.00 uur – 15.15 uur.

In Psalm 133 wordt gezegd dat het ‘goed en heerlijk’ is als broeders samenwonen. Steeds meer migrantenchristenen zijn de laatste jaren in Nederland komen wonen. Toch zien we nog weinig vermenging tussen Nederlandse en migrantenchristenen als het gaat om de zondagse diensten en samen beleven van het geloof. Gelijktijdig zouden beide groepen veel van elkaar kunnen leren.

Op maandag 9 mei organiseren de organisaties van het ‘Expert Netwerk Migranten’ een webinar rond dit thema voor predikanten, en voorgangers en andere belangstellenden. Wat zijn redenen om naar meer kleur in je kerk te streven? Waar schuurt het? En ook niet onbelangrijk: Hoe kan je het aanpakken?

René de Reuver, scriba van de Protestantse kerk in Nederland, professor Mechteld Jansen, oud-rector van de PthU en ds Jurjen ten Brinke, voorganger van de internationale gemeente Hoop voor Noord delen hun visie en daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

De webinar is gratis te volgen. Opgave kan via onderstaand formulier:

Voor belangstellenden die zich nog wat verder willen verdiepen in dit thema is er onze Zomerconferentie op maandag 27 juni a.s. van 9 tot 16 uur in het Protestants Dienstencentrum in Utrecht. Aanmelding hiervoor kan op deze pagina.

Bij het Expert Netwerk Migranten zijn de volgende organisaties betrokken: Evangelie en Moslims, Gave, Geloofsinburgering, International Church Plants en Protestantse Kerk in Nederland.

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world