Workshops trainingsdag kinderwerk

In contact met moslimkinderen

In deze workshop bespreken we de volgende vragen: Hoe spreek je op een club waar ook moslimkinderen komen over gevoelige onderwerpen, zoals dat Jezus de Zoon van God is, de kruisiging, Israël? Je kunt beter zelf niets over de islam zeggen op de club, maar wat doe je als kinderen er toch iets over vragen of iets vanuit de islam inbrengen? Hoe bemoedig je moslimkinderen om zelf de Here Jezus te leren kennen en vertrouwen?

 

Cees Rentier, directeur Evangelie & Moslims

 

 

In contact met de familie

We werken allemaal met kinderen uit andere culturen. Veelal een wij-cultuur, waarin kinderen onderdeel zijn van een familie. Welke consequenties heeft dit voor de kinderclub en het contact met ouders? Je ontvangt achtergronden en informatie, maar gaat ook praktisch nadenken over hoe je het contact met de familie kunt vormgeven.

 

Harriet Cornelius, medewerker Evangelie & Moslims

 

Bidden met kinderen

We bidden voor de kinderen en we bidden met de kinderen. Wat moeten kinderen weten over het gebed en hoe leg je dit uit? En hoe kun je kinderen betrekken bij het gebed?

 

 

Teunette Hoefnagel, specialist kinderwerk Gave

 

Een sterk team?

We willen allemaal heel graag dat het soepel loopt binnen het team. Iedereen is betrokken en kan van elkaar op aan. Alle neuzen staan dezelfde kant op en iedereen zit met zijn of haar talenten op de juiste plek. Wat zou dat geweldig zijn. Wat zou daar een enthousiasme vanaf stralen.

Is dat eigenlijk wel haalbaar en hoe krijg je dat voor elkaar? Hier willen we met elkaar tijdens de workshop over nadenken.

 

Hans van Noort, directeur stichting Cornerstone

 

Het woordeloze boek

 Het boekje past in het zijvak van je portemonnee! Geen woorden, wel kleuren. Een prachtige tool om kinderen het evangelie te vertellen! En wat denk je van volwassenen? Hoe je de mooiste boodschap van de hele wereld heel begrijpelijk kan overbrengen leer je in deze workshop!

 

Anneke Breet, kinderwerker stichting IKEG

 

Trauma & verdriet bij kinderen

Op de club ontmoeten we veel kinderen die veel hebben gezien en mee gemaakt. Verlies van dierbaren en een gevaarlijke vlucht. Welke overtuigingen hebben kinderen ontwikkeld, welk gedrag kan dit met zich mee brengen? En wat kan jij als kinderwerker hierin betekenen?

 

Steveline van Wolfswinkel, coördinator kinderwerk Gave

 


Missionaire activiteiten in de buitenlucht

De grote partytent is vanaf de openbare weg lekker goed zichtbaar. Nieuwsgierige kinderen komen alvast kijken wat er gaande is. Het zonnetje schijnt. Wat een mooie manier om kinderen te bereiken met het goede nieuws van Jezus!

In deze workshop gaan we in op de voordelen en de kansen van missionaire activiteiten in de buitenlucht. Daarnaast kijken we hoe we dit praktisch vorm kunnen geven in de wijk waar jij kinderen wilt bereiken met het goede nieuws.

 

Marco Baan, directeur stichting IKEG

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world