Coaching christelijke gastgezinnen

 

De impact van langdurig gasten uit een andere cultuur opvangen is groot. Gave helpt!

Veel christenen hebben, gedreven door Gods Woord en liefde, Oekraïense vluchtelingen in huis opgenomen. Oekraïners als gasten verwelkomen in je eigen huis is prachtig, maar het kan ook leiden tot ongemak of soms zelfs onbegrip. Gave biedt daarom coaching aan voor christelijke gastgezinnen, zodat het opvangen in harmonie en liefde kan blijven gebeuren en tot zegen zal zijn voor de Oekraïense vluchtelingen en het gastgezin zelf.

Christelijke coaches

Speciaal hiervoor getrainde christelijke coaches en maatschappelijk werkers houden frequent contact met het gastgezin. De coaches geven advies, bidden en werken vanuit bijbelse principes. Geloof is onderdeel van de gesprekken.*

 

Gave medewerker Daniëlle Overvest had eerder contact met een gastgezin:

Het gezin vertelde me dat ze spontaan ‘ja’ hadden gezegd toen de vraag kwam of zij Oekraïense vluchtelingen konden opnemen. Maar al snel moesten ze dealen met onverwachte en ongewenste situaties. Ik luisterde nog wat langer naar hun verhaal en kon ze adviseren. We geloven daarom dat voor veel gezinnen een coach een waardevol aanbod kan zijn.”

Coaches

 

Jeanette Gerards

Jeanette is geboren en getogen in Harderwijk. Een aantal jaren geleden heeft zij in Zwolle de tweejarige cursus Psycho Pastorale Hulpverlening gevolgd. Nu is Jeanette actief bij diverse EO-activiteiten in het nazorg-en gebedsteam.

 

Susanne Reitsma – van Dijk

Susanne woont in Heino. Ze werkt al jaren als verpleegkundige in de GGZ en een aantal jaar geleden heeft zij een opleiding voor christelijke coaching gevolgd. Susanne heeft een eigen praktijk aan huis voor christelijke coaching en geeft daarnaast les aan coaches in opleiding.

 

* Let op: De coaches geven geen praktische hulp, zoals het regelen van school, uitkering en zorg.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world