Home Bibliotheek Samen zingen met vluchtelingen

Samen zingen met vluchtelingen

Samen met vluchtelingen zingen in hun eigen taal: het Gave Songbook maakt dit mogelijk. Deze digitale liedbundel bevat christelijke liederen in diverse talen die eenvoudig meezingbaar zijn.

Het Gave Songbook helpt kerken beter aan te sluiten bij anderstalige bezoekers. De liedbundel bevat 40 liederen met tekst in het Nederlands, Engels, Arabisch, Farsi en Tigrinya. De anderstalige teksten worden ook in vereenvoudigde fonetische vertaling weergegeven. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om deze liederen mee te zingen. Van ieder lied is een YouTube-versie om de uitspraak te beluisteren of mee te zingen. Het Gave Songbook kunt u voor 17,50 euro aanschaffen in onze webshop. Na betaling ontvangt u de liedteksten in pdf en PowerPoint en links naar de afspeellijst in YouTube. Bij stichting Opwekking is het mogelijk de bundel te bestellen voor OPS Pro. Er zal bij Gave jaarlijks een update verschijnen met nieuwe liederen en talen, zoals Russisch en Frans.

INHOUD GAVE SONGBOOK

Het Gave Songbook bevat 40 liederen, download hier de liedindex.

• 16 liederen in het Nederlands, Engels, Arabisch en Farsi (waarvan twee in Tigrinya).
• 14 liederen in het Nederlands, Engels en Arabisch.
• Tien liederen in het Nederlands, Engels en Farsi (waarvan één in Tigrinya).

Deze liederen zijn afkomstig uit de bundel Opwekking en Op Toonhoogte. Hierdoor is het voor Nederlandse kerken laagdrempelig in gebruik. Een aantal liederen is extra geschikt om te gebruiken tijdens een kerst- of paasviering.

ANDERE LIEDBUNDELS

Meertalige liedbundel

De voorloper van het Gave Songbook is de Meertalige liedbundel. Deze is, in tegenstelling tot het Gave Songbook, enkel beschikbaar op papier en in pdf. De liedteksten in de bundel zijn niet fonetisch weergegeven, maar wel beschikbaar in meer talen. De bundel bevat 116 verschillende liedtitels, waarvan er 30 ook in het Gave Songbook te vinden zijn. De liederen komen uit de gehele breedte van de christelijke traditie, van de psalmen tot Opwekking. De map en de cd-rom met pdf-versies kunt u aanschaffen in onze webshop.

  • Klik hier voor een overzicht van de liedtitels en de beschikbare talen.
  • Bekijk hier een paar voorbeeldpagina’s uit de bundel.

Songs2Serve (ICP)

Om nóg beter bij vluchtelingen aan te sluiten is het mooi om liederen te zingen uit hun eigen cultuur. De liederen in het Gave Songbook en de Meertalige liedbundel zijn westers en voor vluchtelingen minder herkenbaar. Niet-westerse muziek, bijvoorbeeld uit het Midden Oosten, heeft een andere toonzetting en ritme.
ICP heeft dit idee uitgewerkt in het project Songs2Serve. Op deze website kunt u 39 liederen in diverse talen downloaden. Op dit moment (2018) zijn er bij Songs2Serve vijf Arabischtalige en vier Farsi-talige liederen beschikbaar. Het kan voor de Nederlandse muziekgroep en bezoekers wel een uitdaging zijn om deze liederen te spelen en te zingen.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world