Samen zingen met vluchtelingen

Samen met vluchtelingen zingen in hun eigen taal: het Gave Songbook maakt dit mogelijk. Deze digitale liedbundel bevat christelijke liederen in diverse talen die eenvoudig meezingbaar zijn.

Het Gave Songbook helpt kerken beter aansluiten bij anderstalige bezoekers. De liedbundel bevat bekende liederen uit de bundels Opwekking en Op Toonhoogte, in verschillende talen. De anderstalige teksten zijn fonetisch weergegeven, zodat Nederlanders ze mee kunnen zingen. Na aankoop ontvang je de bundel in pdf en PowerPoint. De anderstalige liederen zijn vrij te beluisteren op ons YouTube-kanaal.

Inhoud 

Het Gave Songbook bevat 43 liederen in: Nederlands, Engels, Arabisch, Frans, Farsi, Tigrinya, Chinees en Russisch.

Update 2020

In juni 2020 is een update van het Songbook verschenen, met deze aanpassingen:

  1. Nieuwe talen: Chinees, Frans en Russisch.
  2. Nieuwe liederen (Tienduizend redenen (Opw. 733), Lopen op het water (Opw. 789) en What a beautiful name (Opw. 812).
  3. Verbeterde opmaak van PowerPoint en YouTube.
  4. De liederen zijn nu op YouTube ook beschikbaar voor personen zonder registratie.

Geregistreerde gebruikers hebben automatisch de update via Gave ontvangen.

In 2022 is er opnieuw een kleine gratis update verschenen voor de Oekraïners in Nederland.

Bestellen

Via onze webshop bestel je de bundel in PowerPoint en pdf voor 17,50 euro. Bij stichting Opwekking bestel je de bundel voor OPS Pro. Na aanschaf ontvang je gratis updates met nieuwe liederen en/of talen.

Andere liedbundels

De Meertalige liedbundel

De voorloper van het Gave Songbook is de Meertalige liedbundel. Deze is beschikbaar als pdf-bestand. De liedteksten in de bundel zijn niet fonetisch en dus zijn alleen de talen in Westers (latijn) schrift meezingbaar voor Nederlanders. De bundel bevat 116 liederen, waarvan er dertig ook in het Gave Songbook zijn opgenomen. De liederen komen uit de gehele breedte van de christelijke traditie, van de Psalmen tot Opwekking. Het pdf-bestand kun je aanschaffen in onze webshop.

  • Klik hier voor een overzicht van de liedtitels en de beschikbare talen.
  • Bekijk hier een paar voorbeeldpagina’s uit de bundel.

Songs2Serve (ICP)

Om nóg beter bij vluchtelingen aan te sluiten is het mooi om liederen te zingen uit hun eigen cultuur. ICP heeft dit idee uitgewerkt in het project Songs2Serve. Op deze website kun je  liederen in diverse talen downloaden. ICP organiseert jaarlijks een trainingsdag voor teams die willen groeien in interculturele aanbidding. Meer informatie hierover vind je hier.

Authentieke Arabische liederen (Evangelie & Moslims)

Vanuit dezelfde gedachte als Songs2Serve biedt Evangelie & Moslims, authentieke Arabische liederen aan. Hierdoor kunnen Arabische gelovigen in hun eigen muziektaal zingen. De liedbundel is beschikbaar op papier én deels in mp4-presentaties. De mp4-presentaties bevatten tekst en muziek, met transcriptie en ondertiteling in het Nederlands. Hierdoor kun je zingen als er geen muzikale begeleiding is die deze liederen kent. Bundel en presentaties zijn te vinden via deze pagina.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world