Bezoek een vluchteling

Home / Ik wil vluchtelingen helpen / Vluchteling in mijn buurt / Bezoek een vluchteling – buurt

In contact komen met vluchtelingen in je buurt kan spontaan gebeuren, bijvoorbeeld via ontmoetingen op straat of in de winkel. Dat is natuurlijk prima. Nog beter is het als dit georganiseerd wordt opgepakt.

Tijdens hun eerste tijd in Nederland worden vluchtelingen met een verblijfsstatus begeleid door organisaties, zoals VluchtelingenWerk. Deze organisaties, maar ook de burgerlijke gemeente, staan veelal positief tegenover het idee om Nederlanders te koppelen aan vluchtelingen. Het is wijs om goed af te spreken wie wat doet en wat je als vrijwilliger juist niet moet doen.

Voorbereid aan de slag

Voordat jij of jouw kerk aan de slag gaat is het verstandig om je te laten trainen. Dit voorkomt teleurstellingen of conflicten. Gave biedt daarin praktische toerusting.

Graag organiseren wij een cursus, informatieavond of toerustingsavond: klik hier voor meer info. Het is handig om op tijd meer te horen over de achtergrond van de vluchteling en over wat bepaalde lokale organisaties al doen. Ook is het handig om meer te weten over de cultuurverschillen, de do’s en don’ts en over de praktische invulling rond de activiteiten. Gave biedt je hierbij ook brochures en handreikingen. Ook kun je op jouw eigen tijd en vanuit je eigen omgeving een e-learning bij Gave volgen.

"Ik geloof dat God vluchtelingen ook gebruikt om onze kerken wakker te schudden en te vernieuwen."

- Sandra

Lees het verhaal van Sandra »

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world