Home Nieuws

Nieuws

Hier vindt u onze nieuwsberichten.

Wereldnieuws

Geplaatst op 28-05-2019

Op 18 mei 2019 presenteerden we tijdens de trainingsdag kinderwerk onze nieuwe methode Wereldnieuws. Met deze methode helpen we kinderwerkers van missionaire kinderclubs om rekening te houden met migranten- en vluchtelingenkinderen.

Lees meer »

Connect Us op Opwekking

Geplaatst op 27-05-2019

Ook dit jaar gaan we met Connect Us naar Opwekking. Jongeren uit allerlei verschillende culturen gaan mee. We kijken uit naar een gezegend en mooi weekend!

Lees meer »

Jaarverslag 2018

20-05-2019

We zijn dankbaar voor al het werk dat we in 2018 konden doen om vluchtelingen een thuis te bieden. In ons jaarverslag vindt u een terugblik.

Lees meer »

IND schendt godsdienstvrijheid

Geplaatst op 15-05-2019

Gave heeft bij de IND protest aangetekend tegen de handelwijze van de IND inzake een asielverzoek van een Chinese christen. De IND geeft de asielzoeker geen asiel omdat zij zich volgens de IND kan aansluiten bij de door de Chinese overheid gecontroleerde Drie-Zelf Kerk.

Lees meer »

Gaat het lukken?

april 2019

Alles verandert als je gevlucht bent. Zelfs je huwelijk en je gezin veranderen door de nieuwe cultuur. Hoe vind je met elkaar een weg in Nederland? Voor Arabisch sprekende echtparen heeft Gave samen met Ark Mission het boek ‘Gaat het lukken?’ ontwikkeld.

Lees meer »

Terugblik Gave Festival

Geplaatst op 11-02-2019

Ruim 450 jongeren uit Afghanistan, Eritrea, Nederland en Syrië ontmoetten elkaar op het Gave Festival. Het was een geweldig feest van verbinding.

Lees meer »

Gave Songbook

Geplaatst op 24-01-2019

Samen met vluchtelingen zingen in hun eigen taal: het Gave Songbook maakt dit mogelijk. Deze digitale liedbundel bevat christelijke liederen in diverse talen die eenvoudig meezingbaar zijn. Zo kunnen kerken beter aansluiten bij anderstalige bezoekers.

Lees meer »

Arabische Conferentie

7-10 juni 2019

Van 7 tot en met 10 juni organiseren Arabische christenen in Nederland een grote conferentie. Gave ondersteunt de conferentie o.a. met teams voor het kinder- en jongerenwerk. Help jij mee om Arabische kinderen en jongeren een onvergetelijk weekend te bieden?

Lees meer »

Gave-kampen

juli - augustus 2019

Wil je in zomer 2019 als jongere een week lang leuke dingen doen, samen sporten en leren over het christelijk geloof? Vluchtelingenjongeren en Nederlandse jongeren hebben bij de Gave-kampen de week van hun leven.

Lees meer »

Christenvluchtelingen in Nederland bedreigd

Geplaatst op 26-11-2018

Christelijke vluchtelingen krijgen in Nederland geregeld te maken met discriminatie. Gave, SDOK en Open Doors starten een meertalig meldpunt om de omvang van dit probleem in kaart brengen en slachtoffers verder helpen.

Lees meer »
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world