Home Nieuws

Nieuws

Nodig kinderen uit op je club

Geplaatst op 05-07-2018

Wil je vluchtelingenkinderen uitnodigen op je club? Dat kan nu heel makkelijk met een viertalige uitnodigingskaart die Gave heeft ontwikkeld. Nodig ze met deze kaart uit op je club of vakantiebijbelweek.

Lees meer »

Jaarverslag 2017

Geplaatst op 02-07-2018

Gave is dankbaar voor al het werk dat in 2017 is gebeurd onder kerken en vluchtelingen en de achterban die dit mogelijk heeft gemaakt. In het jaarverslag geven we een overzicht van de ontwikkelingen en vindt u informatie over inkomsten en uitgaven.

Lees meer »

kritiek op IND

30 mei

Gave uit openbaar forse kritiek op de IND die de geloofwaardigheid van bekeerlingen ‘onzorgvuldig en ondeskundig’ beoordeelt. Gave heeft daarom dinsdag 29 mei een Open brief gestuurd aan staatssecretaris Harbers van asielzaken. In de brief worden de zorgen gedeeld over de huidige praktijk.

Lees meer »

Brochure ‘Samen sterk’

Geplaatst op 19-03-2018

De nieuwe brochure 'Samen sterk' biedt kerken handvatten en praktische tips om, in samenwerking met anderen, vluchtelingen gastvrij te ontvangen.

Lees meer »

Kinderkampen 2018

juli - augustus 2018

Veel vluchtelingenkinderen gaan in de zomer niet op vakantie. Ze vervelen zich dan vaak. Via Gave kunnen vluchtelingenkinderen mee met een christelijk kinderkamp. Zij trekken op met Nederlandse kinderen en leren elkaar en God (beter) kennen.

Lees meer »

Jongerenkampen 2018

juli - augustus 2018

Ook in de zomer van 2018 gaan Nederlandse en vluchtelingen- jongeren met elkaar op kamp. Met de knallende aftrap op het Gave Festival, is de aanmelding voor de Multiculturele Jongerenkampen geopend.

Lees meer »

Rugtasactie heeft impact

Geplaatst op 15-01-2018

De rugtasjes die door particulieren, scholen en kerken zijn gevuld, werden via lokale christelijke vrijwilligers op de azc’s uitgedeeld. ‘De kinderen stonden al verwachtingsvol bij de ingang van het azc op ons te wachten toen we kwamen uitdelen.'

Lees meer »

Nodig vluchteling uit voor thee

Geplaatst op 18-12-2017

Overal in Nederland wonen vluchtelingen, ook in uw buurt. De behoefte aan écht contact is groot. Samen geven we vluchtelingen een thuis. Doet u mee? Nodig een vluchteling uit voor een kopje thee! Bestel 'theekaartjes'.

Lees meer »

Terugblik Vriendinnendag

Geplaatst op 02-10-2017

Zaterdag 30 september was in Utrecht de eerste Gave Vriendinnendag, voor Nederlandse vrouwen en hun vluchtelingenvriendin. Femke vertelt: ‘Ik heb mijn vluchtelingenvriendin nog nooit zo zien lachen als vandaag.'

Lees meer »

‘Dit voelt als thuiskomen’

Geplaatst op 03-07-2017

'Dit kamp voelt een beetje als thuiskomen,' vertelde een deelnemer over de Multiculturele Jongerenkampen, ‘hier heb ik even geen stress.’ Vijf verschillende groepen zijn deze zomer een week op kamp geweest. Prachtige weken, met grote impact.

Lees meer »
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world