Home Nieuws

Nieuws

Hier vindt u onze nieuwsberichten.

Intercultureel Missionair Werk

Geplaatst op 17-02-2020

Stichting Gave heeft met steun van Verre Naasten een team gevormd van interculturele missionaire werkers. Deze voormalige vluchtelingen hebben een missionaire bediening onder hun eigen taal- en cultuurgroep in Nederland.

Lees meer »

Jij bent waardevol

Gave ontwikkelde de brochure ‘Jij bent waardevol’. Daarin ontdek je meer over de achtergrond van vluchtelingenvrouwen, krijg je handvatten om een gelijkwaardige relatie op te bouwen en lees je advies voor het starten van een vrouwengroep.

Lees meer »

Advies bij getraumatiseerde vluchtelingen

Gave heeft de brochure ‘Vang mijn tranen’ ontwikkeld voor christenen die contact hebben met getraumatiseerde vluchtelingen. De brochure biedt inzicht en geeft advies wat christenen voor getraumatiseerde vluchtelingen kunnen betekenen.

Lees meer »

Campagne No Choice

Drie miljard mensen hebben nog nooit van Jezus gehoord. Ook vluchtelingen in Nederland krijgen niet altijd de kans om Jezus Christus te leren kennen. Daarom doet Gave met de campagne No Choice.

Lees meer »

Enquête Gave

Gave helpt u graag op een manier die bij je past. We horen graag via een enquête wat uw behoefte is en waarin Gave kan verbeteren.

Lees meer »

Rugtasactie

Vluchtelingenkinderen in Nederland hebben het niet gemakkelijk. Op een asielzoekerscentrum (azc) is de angst voor de oorlog vervangen door onzekerheid over de toekomst. Wil jij hen blij maken met een rugtas vol verrassingen? Doe mee met de Rugtasactie van GAiN en Gave.

Lees meer »

Wereldnieuws

Voor kinderwerkers is er nu de nieuwe methode Wereldnieuws. Met deze methode helpen we kinderwerkers van missionaire kinderclubs om rekening te houden met migranten- en vluchtelingenkinderen.

Lees meer »

Jaarverslag 2018

We zijn dankbaar voor al het werk dat we in 2018 konden doen om vluchtelingen een thuis te bieden. In ons jaarverslag vindt u een terugblik.

Lees meer »

IND schendt godsdienstvrijheid

Gave heeft bij de IND protest aangetekend tegen de handelwijze van de IND inzake een asielverzoek van een Chinese christen. De IND geeft de asielzoeker geen asiel omdat zij zich volgens de IND kan aansluiten bij de door de Chinese overheid gecontroleerde Drie-Zelf Kerk.

Lees meer »

Gaat het lukken?

Alles verandert als je gevlucht bent. Zelfs je huwelijk en je gezin veranderen door de nieuwe cultuur. Hoe vind je met elkaar een weg in Nederland? Voor Arabisch sprekende echtparen heeft Gave samen met Ark Mission het boek ‘Gaat het lukken?’ ontwikkeld.

Lees meer »

Terugblik Gave Festival

Ruim 450 jongeren uit Afghanistan, Eritrea, Nederland en Syrië ontmoetten elkaar op het Gave Festival. Het was een geweldig feest van verbinding.

Lees meer »

Gave Songbook

Samen met vluchtelingen zingen in hun eigen taal: het Gave Songbook maakt dit mogelijk. Deze digitale liedbundel bevat christelijke liederen in diverse talen die eenvoudig meezingbaar zijn. Zo kunnen kerken beter aansluiten bij anderstalige bezoekers.

Lees meer »

Christenvluchtelingen in Nederland bedreigd

Geplaatst op 26-11-2018

Christelijke vluchtelingen krijgen in Nederland geregeld te maken met discriminatie. Gave, SDOK en Open Doors starten een meertalig meldpunt om de omvang van dit probleem in kaart brengen en slachtoffers verder helpen.

Lees meer »

Nodig kinderen uit op je club

Geplaatst op 05-07-2018

Wil je vluchtelingenkinderen uitnodigen op je club? Dat kan nu heel makkelijk met een viertalige uitnodigingskaart die Gave heeft ontwikkeld. Nodig ze met deze kaart uit op je club of vakantiebijbelweek.

Lees meer »

Nodig vluchteling uit voor thee

Geplaatst op 18-12-2017

Overal in Nederland wonen vluchtelingen, ook in uw buurt. De behoefte aan écht contact is groot. Samen geven we vluchtelingen een thuis. Doet u mee? Nodig een vluchteling uit voor een kopje thee! Bestel 'theekaartjes'.

Lees meer »
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world