Home Nieuws

Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van onze laatste nieuwsberichten.

Vier Kerst met vluchtelingen

Geplaatst op 03-12-2018

Vier Kerst samen met vluchtelingen. Veel vluchtelingen waarderen het om dit feest samen met u mee te maken. Gave biedt u tips en kerstliederen in vluchtelingentalen.

Lees meer »

Christenvluchtelingen in Nederland bedreigd

Geplaatst op 26-11-2018

Christelijke vluchtelingen krijgen in Nederland geregeld te maken met discriminatie. Gave, SDOK en Open Doors starten een meertalig meldpunt om de omvang van dit probleem in kaart brengen en slachtoffers verder helpen.

Lees meer »

Brochure pastoraat

Geplaatst op 24-09-2018

In het contact met vluchtelingen komen ingrijpende verhalen voorbij. Hoe kun je op een betrokken manier dan samen optrekken? Gave heeft hiervoor een nieuwe brochure ontwikkeld 'Een helende gemeenschap, advies voor pastorale hulp aan vluchtelingen'

Lees meer »

Rugtasactie

Geplaatst op 20-09-2018

Vluchtelingenkinderen in Nederland hebben het niet gemakkelijk. Op een asielzoekerscentrum (azc) is de angst voor de oorlog vervangen door onzekerheid over de toekomst. Wil jij hen blij maken met een rugtas vol verrassingen? Doe mee met de Rugtasactie van GAiN en Gave.

Lees meer »

Nodig kinderen uit op je club

Geplaatst op 05-07-2018

Wil je vluchtelingenkinderen uitnodigen op je club? Dat kan nu heel makkelijk met een viertalige uitnodigingskaart die Gave heeft ontwikkeld. Nodig ze met deze kaart uit op je club of vakantiebijbelweek.

Lees meer »

Jaarverslag 2017

Geplaatst op 02-07-2018

Gave is dankbaar voor al het werk dat in 2017 is gebeurd onder kerken en vluchtelingen en de achterban die dit mogelijk heeft gemaakt. In het jaarverslag geven we een overzicht van de ontwikkelingen en vindt u informatie over inkomsten en uitgaven.

Lees meer »

kritiek op IND

30 mei

Gave uit openbaar forse kritiek op de IND die de geloofwaardigheid van bekeerlingen ‘onzorgvuldig en ondeskundig’ beoordeelt. Gave heeft daarom dinsdag 29 mei een Open brief gestuurd aan staatssecretaris Harbers van asielzaken. In de brief worden de zorgen gedeeld over de huidige praktijk.

Lees meer »

Brochure ‘Samen sterk’

Geplaatst op 19-03-2018

De nieuwe brochure 'Samen sterk' biedt kerken handvatten en praktische tips om, in samenwerking met anderen, vluchtelingen gastvrij te ontvangen.

Lees meer »

Rugtasactie heeft impact

Geplaatst op 15-01-2018

De rugtasjes die door particulieren, scholen en kerken zijn gevuld, werden via lokale christelijke vrijwilligers op de azc’s uitgedeeld. ‘De kinderen stonden al verwachtingsvol bij de ingang van het azc op ons te wachten toen we kwamen uitdelen.'

Lees meer »

Nodig vluchteling uit voor thee

Geplaatst op 18-12-2017

Overal in Nederland wonen vluchtelingen, ook in uw buurt. De behoefte aan écht contact is groot. Samen geven we vluchtelingen een thuis. Doet u mee? Nodig een vluchteling uit voor een kopje thee! Bestel 'theekaartjes'.

Lees meer »
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world