Home Nieuws

Nieuws

Hier vindt u onze nieuwsberichten.

Bidden voor vluchtelingen

Geplaatst op 06-04-2020

Het voelt vreemd, dat we nu moeten liefhebben door afstand te houden. Collega Annemieke kan door die fysieke afstand nu niet op bezoek in het azc. In deze situatie wil zij meer dan ooit nabij zijn door gebed.

Lees meer »

Contact houden in coronatijd

Geplaatst op 06-04-2020

Gave helpt jou graag hoe je in coronatijd toch het contact met de vluchteling kan vasthouden. Lees onze tips.

Lees meer »

Training & Event geannuleerd

Geplaatst op 17-03-2020

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn onze trainingsmiddag en ons event ‘Now you see me’ van zaterdag 21 maart geannuleerd. Nieuwe datum volgt.

Lees meer »

Corona-advies

Geplaatst op 16-03-2020

Gave adviseert alle activiteiten met en bezoek aan vluchtelingen af te zeggen, maar wel contact te houden via telefoon of andere elektronische middelen.

Lees meer »

Onderzoek

Is kerkelijk Nederland gastvrij? En waar moet die gastvrijheid uit bestaan? In opdracht van Gave heeft Citisens een panelonderzoek gehouden.

Lees meer »

Intercultureel Missionair Werk

Geplaatst op 17-02-2020

Stichting Gave heeft met steun van Verre Naasten een team gevormd van interculturele missionaire werkers. Deze voormalige vluchtelingen hebben een missionaire bediening onder hun eigen taal- en cultuurgroep in Nederland.

Lees meer »

Jij bent waardevol

Gave ontwikkelde de brochure ‘Jij bent waardevol’. Daarin ontdek je meer over de achtergrond van vluchtelingenvrouwen, krijg je handvatten om een gelijkwaardige relatie op te bouwen en lees je advies voor het starten van een vrouwengroep.

Lees meer »

Advies bij getraumatiseerde vluchtelingen

Gave heeft de brochure ‘Vang mijn tranen’ ontwikkeld voor christenen die contact hebben met getraumatiseerde vluchtelingen. De brochure biedt inzicht en geeft advies wat christenen voor getraumatiseerde vluchtelingen kunnen betekenen.

Lees meer »

Campagne No Choice

Drie miljard mensen hebben nog nooit van Jezus gehoord. Ook vluchtelingen in Nederland krijgen niet altijd de kans om Jezus Christus te leren kennen. Daarom doet Gave met de campagne No Choice.

Lees meer »

Rugtasactie

Vluchtelingenkinderen in Nederland hebben het niet gemakkelijk. Op een asielzoekerscentrum (azc) is de angst voor de oorlog vervangen door onzekerheid over de toekomst. Wil jij hen blij maken met een rugtas vol verrassingen? Doe mee met de Rugtasactie van GAiN en Gave.

Lees meer »

Wereldnieuws

Voor kinderwerkers is er nu de nieuwe methode Wereldnieuws. Met deze methode helpen we kinderwerkers van missionaire kinderclubs om rekening te houden met migranten- en vluchtelingenkinderen.

Lees meer »

Jaarverslag 2018

We zijn dankbaar voor al het werk dat we in 2018 konden doen om vluchtelingen een thuis te bieden. In ons jaarverslag vindt u een terugblik.

Lees meer »

IND schendt godsdienstvrijheid

Gave heeft bij de IND protest aangetekend tegen de handelwijze van de IND inzake een asielverzoek van een Chinese christen. De IND geeft de asielzoeker geen asiel omdat zij zich volgens de IND kan aansluiten bij de door de Chinese overheid gecontroleerde Drie-Zelf Kerk.

Lees meer »

Gaat het lukken?

Alles verandert als je gevlucht bent. Zelfs je huwelijk en je gezin veranderen door de nieuwe cultuur. Hoe vind je met elkaar een weg in Nederland? Voor Arabisch sprekende echtparen heeft Gave samen met Ark Mission het boek ‘Gaat het lukken?’ ontwikkeld.

Lees meer »

Terugblik Gave Festival

Ruim 450 jongeren uit Afghanistan, Eritrea, Nederland en Syrië ontmoetten elkaar op het Gave Festival. Het was een geweldig feest van verbinding.

Lees meer »
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world