Home Nieuws

Nieuws

Brochure ‘Samen sterk’

Geplaatst op 19-03-2018

De nieuwe brochure 'Samen sterk' biedt kerken handvatten en praktische tips om, in samenwerking met anderen, vluchtelingen gastvrij te ontvangen.

Lees meer »

Kinderkampen 2018

Geplaatst op 22-02-2018

Veel vluchtelingenkinderen gaan in de zomer niet op vakantie. Ze vervelen zich dan vaak. Via Gave kunnen vluchtelingenkinderen mee met een christelijk kinderkamp. Zij trekken op met Nederlandse kinderen en leren elkaar en God (beter) kennen.

Lees meer »

Rugtasactie heeft impact

Geplaatst op 15-01-2018

De rugtasjes die door particulieren, scholen en kerken zijn gevuld, werden via lokale christelijke vrijwilligers op de azc’s uitgedeeld. ‘De kinderen stonden al verwachtingsvol bij de ingang van het azc op ons te wachten toen we kwamen uitdelen.'

Lees meer »

Aanmelding jongerenkampen geopend

Geplaatst op 18-12-2017

Ook in de zomer van 2018 gaan Nederlandse en vluchtelingen- jongeren met elkaar op kamp. Met de knallende aftrap op het Gave Festival, is de aanmelding voor de Multiculturele Jongerenkampen geopend.

Lees meer »

Nodig vluchteling uit voor thee

Geplaatst op 18-12-2017

Overal in Nederland wonen vluchtelingen, ook in uw buurt. De behoefte aan écht contact is groot. Samen geven we vluchtelingen een thuis. Doet u mee? Nodig een vluchteling uit voor een kopje thee! Bestel 'theekaartjes'.

Lees meer »

Samen Kerst vieren

Geplaatst op 14-12-2017

Vier Kerst samen met vluchtelingen. Veel vluchtelingen nemen een uitnodiging voor een feest graag aan. U deelt een gezellig feest en geeft daarin iets van uw kerstbeleving door.

Lees meer »

Terugblik Vriendinnendag

Geplaatst op 02-10-2017

Zaterdag 30 september was in Utrecht de eerste Gave Vriendinnendag, voor Nederlandse vrouwen en hun vluchtelingenvriendin. Femke vertelt: ‘Ik heb mijn vluchtelingenvriendin nog nooit zo zien lachen als vandaag.'

Lees meer »

Nieuwe website

Geplaatst op 28-09-2017

Van harte welkom op de vernieuwde website van Gave. Met deze nieuwe site willen we u makkelijker en sneller bij de juiste informatie brengen.

Lees meer »

Vriendinnendag

Geplaatst op 27-09-2017

Op zaterdag 30 september organiseren we in Utrecht de Gave Vriendinnendag voor Nederlandse vrouwen en hun vluchtelingvriendinnen.

Lees meer »

‘Dit voelt als thuiskomen’

Geplaatst op 03-07-2017

'Dit kamp voelt een beetje als thuiskomen,' vertelde een deelnemer over de Multiculturele Jongerenkampen, ‘hier heb ik even geen stress.’ Vijf verschillende groepen zijn deze zomer een week op kamp geweest. Prachtige weken, met grote impact.

Lees meer »
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world