Over ons (organisatie)

Home / Over Gave / Over ons (organisatie)

In 1992 begon een groep jonge christenen die zich geroepen voelden met Gods liefde naar vluchtelingen om te zien. Inmiddels is dat uitgegroeid tot Stichting Gave en ondersteunen we interkerkelijk werk onder vluchtelingen in heel Nederland.

Geschiedenis

Een groep jonge christenen voelde zich in 1992 geroepen met Gods liefde naar vluchtelingen om te zien. In die periode kwamen er veel vluchtelingen naar Nederland. Er bestond een lacune: veel vluchtelingen werden niet bereikt met het Evangelie. Ook bleken kerkelijke gemeenten in veel plaatsen behoefte te hebben aan hulp en advies. Hun eigen ervaringen gebruikten zij om kerkelijke gemeenten te adviseren. Ze richtten hiervoor een stichting op met de naam GAVE (Gastvrijheid aan Asielzoekers door Vriendschap en Evangelisatie). Dat groeide binnen enkele jaren uit tot de interkerkelijke Stichting Gave. De naam is bijna hetzelfde, maar gebruiken we niet meer als acroniem.

Het enthousiasme, de gedrevenheid en de praktische kennis kenmerken Gave nog steeds.

Medewerkers

Het enthousiasme, de gedrevenheid en de praktische kennis kenmerken Gave nog steeds. Bij Gave werken ongeveer 60 medewerkers. Een aantal van hen werkt verspreid door Nederland en ondersteunt daar lokaal interkerkelijk werk onder vluchtelingen. Anderen adviseren vrijwilligers vanuit ons kantoor in Harderwijk. Daar bevinden zich ook de ondersteunende diensten. Jan Pieter Mostert is directeur van Gave. Medewerkers van Gave werken als vrijwilliger of ontvangen salaris op grond de hoogte van giften die voor hen binnenkomen van een achterban. Lees hier meer over deze vorm van werken.

Bestuur

Gave heeft een bestuur dat op hoofdlijnen betrokken is op het gevoerde beleid. De bestuursleden zijn:

  • ds. H. Bouma (Utrecht) – voorzitter – werkzaam bij Stichting UMA en Huis van Vrede als kerkplanter en sociaal ondernemer
  • dhr. A.G. Hooijer AA (Voorthuizen) – penningmeester – werkzaam bij Alfa Accountants en Adviseurs als klantbeheerder
  • dhr. R.J. Sterk (Emmeloord) – algemeen lid – werkzaam bij Operatie Mobilisatie als regiomanager
  • dhr. W.C. den Hartog (Amersfoort) – algemeen lid – werkzaam bij Pinkstergemeente Immanuel Amersfoort als voorganger

Samenwerking

Gave gelooft in de kracht van samenwerking. Veelal betreft dit met organisaties die eenzelfde soort doelstelling hebben en waar op projectbasis mee wordt samengewerkt. Zoals met Evangelie & Moslims en ICP. Gave neemt verder deel aan de volgende verbanden:

Jaarverslagen

In onze jaarverslagen lees je over de ontwikkelingen in ons werk en een verantwoording van onze financiën.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world