Organiseer een activiteit

Home / Ik wil vluchtelingen helpen / Vluchteling in azc / Organiseer een activiteit

Vluchtelingen vinden het vaak ontzettend leuk als er voor en met hen activiteiten worden georganiseerd. Het kan daarbij gaan om een gezamenlijke maaltijd, een spelletjesmiddag, fiets- of verkeersles, een vrouwenontmoeting, een wandeling, kinder- of tienerwerk of een voetbalwedstrijd.

Het organiseren van activiteiten doe je meestal niet alleen, maar met elkaar. Gave heeft diverse handreikingen en materialen die kunnen dienen als inspiratiebron om activiteiten te organiseren. Denk aan het opzetten van een kledingwinkeltje, een fietsenreparatieplaats of het organiseren van evenementen, zoals een gezamenlijke kerstviering of zomeractiviteiten. Voor de kinderen van vluchtelingen is het erg fijn als er in de rustige zomerperiode activiteiten worden georganiseerd.

Voor de christelijke vluchtelingen is het erg belangrijk als er ook ruimte is voor bijbelstudie en gebed of het bezoeken van een reguliere of internationale kerkdienst.

Op een asielzoekerscentrum zijn georganiseerde religieuze activiteiten niet toegestaan. Het door Gave ontwikkelde concept “House of Joy” biedt mogelijkheden, buiten het azc, waarin dit soort activiteiten wel mogelijk zijn.

Doe het samen

Het is handig en leuk om samen aan de slag te gaan. Dit kan natuurlijk vanuit jouw eigen kerk of gemeente, maar Gave stimuleert ook om dit lokaal met zoveel mogelijk kerken samen te organiseren, bijvoorbeeld in een interkerkelijke werkgroep.

Met respect voor ieders “eigenheid” wordt dit in veel plaatsen als erg positief ervaren. Het samen organiseren en coördineren biedt veel voordelen op het gebied van daadkracht, financiën en continuïteit. Gave begeleidt kerken in het opzetten van werkgroepen en activiteiten.

Voorbereid aan de slag

Voordat jij of jouw kerk aan de slag gaat is het verstandig om je te laten trainen. Dit voorkomt teleurstellingen of conflicten. Gave biedt daarin praktische toerusting.

Graag organiseren wij een cursus, informatieavond of toerustingsavond (klik hier voor meer info). Het is handig om op tijd meer te horen over de achtergrond van de vluchteling, over de procedures en de regels op een azc. Ook is het handig om meer te weten over de cultuurverschillen, de do’s en don’ts en over de praktische invulling rond de activiteiten. Gave biedt je daarbij ook brochures en handreikingen die je vooraf kunt doorlezen.

Abeer House of Joy

“Bij House of Joy vind ik een vriend, een leraar en een thuis.”

- Abeer

Lees het verhaal van Abeer »

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world