Organiseer een activiteit

Home / Ik wil vluchtelingen helpen / Vluchteling in azc / Organiseer een activiteit

Vluchtelingen vinden het vaak ontzettend leuk als er voor en met hen activiteiten worden georganiseerd. Het kan daarbij gaan om een gezamenlijke maaltijd, een spelletjesmiddag, fiets- of verkeersles, een vrouwenontmoeting, een wandeling, kinder- of tienerwerk of een voetbalwedstrijd.

Het organiseren van activiteiten doe je meestal niet alleen, maar met elkaar. Gave heeft diverse handreikingen en materialen die kunnen dienen als inspiratiebron om activiteiten te organiseren. Denk aan het opzetten van een kledingwinkeltje, een fietsenreparatieplaats of het organiseren van evenementen, zoals een gezamenlijke kerstviering of zomeractiviteiten. Voor de kinderen van vluchtelingen is het erg fijn als er in de rustige zomerperiode activiteiten worden georganiseerd.

Voor de christelijke vluchtelingen is het erg belangrijk als er ook ruimte is voor bijbelstudie en gebed of het bezoeken van een reguliere of internationale kerkdienst.

Op een asielzoekerscentrum zijn georganiseerde religieuze activiteiten niet toegestaan. Het door Gave ontwikkelde concept “House of Joy” biedt mogelijkheden, buiten het azc, waarin dit soort activiteiten wel mogelijk zijn.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world