Doneer voor een project

Met speciale projecten helpt Stichting Gave asielzoekers – van jong tot oud. Door het mogelijk te maken dat jonge asielzoekers op kamp gaan of door Moeder-en-Kindweekenden te organiseren. Deze projecten zijn bijzonder én kosten geld. Dankzij de steun van onze donateurs kunnen ze doorgaan én van grote betekenis zijn.

Jij kunt deze speciale projecten steunen. We zijn dankbaar voor jouw bijdrage. Steun een speciaal project en doneer online. Je kunt dat veilig doen via iDEAL of een online machtiging. Deze projecten zijn ook goed geschikt als doel voor een sponsoractie.

In het onderstaand overzicht staat een selectie van overkoepelende (landelijke) activiteiten van Gave waar kerken en christenen aan kunnen deelnemen als vrijwilliger of waar zij vluchtelingen die zij kennen voor kunnen opgeven. 

Bij elk project staat het totaalbedrag genoemd. Dit bedrag is exclusief de personeels- en overheadkosten die Gave maakt: 

House of Joy – € 35.000

House of Joy is een concept van stichting Gave om het werk onder vluchtelingen in de buurt van een asielzoekerscentrum (azc) vorm te geven. In een House of Joy kunnen kerken gezamenlijk activiteiten aanbieden aan de azc-bewoners. In een House of Joy kunnen vluchtelingen contact leggen, op adem komen, een luisterend oor vinden, deelnemen aan activiteiten. Voor gemiddeld € 35.000 kunnen we een nieuwe locatie opstarten en inrichten. Gave is van plan om op plekken waar kerken geen House of Joy kunnen realiseren (omdat er geen of alleen kleine kerken in de omgeving van sommige azc’s zijn) dit vanuit Gave op te zetten. Hier vind je meer informatie. Direct doneren kan hier.

Moeder-en-Kindweekend – € 20.000 (2 weekenden)

Jaarlijks organiseert Gave het Moeder-en-Kindweekend voor alleenstaande vluchtelingenmoeders en hun jonge kinderen. Een ontspannen weekend om tot rust te komen en God beter te leren kennen. In 2023 organiseert Gave twee weekenden. Hier vind je meer informatie.

Gave-huwelijksconferentie – € 7.000

De Gave-huwelijksconferentie is speciaal bedoeld voor Arabischtalige echtparen en gezinnen. De inhoud is gericht op ondersteuning van het huwelijk. Voor kinderen is er een apart programma. Hier vind je meer informatie.

Gave-jongerenkampen – € 42.000

Een week lang leuke dingen doen, samen sporten en leren over het christelijk geloof. Nederlandse- en vluchtelingenjongeren hebben op Gave-jongerenkamp een geweldige tijd met elkaar. Gave organiseert zes kampen in 2023. Hier vind je meer informatie. Direct digitaal doneren kan hier.

Kinderkampen – € 8.500

Veel vluchtelingen gaan in de zomer niet op vakantie. Gave zorgt dat vluchtelingenkinderen goedkoop mee kunnen met een zomerkamp. Ze doen hier leuke dingen, maken nieuwe vrienden en ontdekken meer over God. Gave organiseert deze kampen niet zelf, maar werkt samen met christelijke kamporganisaties. Hier vind je meer informatie.

Connect Us – € 3.000

Connect Us brengt vluchtelingen- en Nederlandse jongeren samen. Op verschillende plaatsen in Nederland organiseren jongeren zelf, met ondersteuning van Gave, gezellige sport-, spel- en muziekactiviteiten. Hier vind je meer informatie.

Gave-vriendinnendag – € 3.000 (2 dagen)

De Gave-vriendinnendag is bedoeld voor Nederlandse vrouwen en vrouwen met een vluchtelingenachtergrond. Samen genieten, het contact verdiepen, aandacht voor elkaar en meer ontdekken over God. Hier vind je meer informatie.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world