Home / Steun Gave / Bid mee / Vluchtelingengebedsweek

Vluchtelingengebedsweek

Wilt u één week dagelijks voor vluchtelingen bidden? God belooft kracht aan gemeenschappelijk gebed. Er is zoveel verdriet, teleurstelling en frustratie in het leven van vluchtelingen. Bid dat vluchtelingen zich gezien en geliefd voelen. Dat er mensen zijn die naar ze omzien en vertellen over de liefde van Jezus. En bid om kracht om zelf zo’n mens te zijn.

Van 17 tot en met 23 juni 2019 was de Vluchtelingengebedsweek. Later dit jaar communiceren we de data voor 2020.

Bidt u mee?

  1. Bidt voor vluchtelingen en gebruik het gebedsboekje met iedere dag een gebedspunt.
  2. Vraag uw kerk(leiding) of zondag 23 juni in of rond de kerkdienst er gebeden wordt voor vluchtelingen. De zondag hiervoor kunt u gebedsboekjes uitdelen. U kunt ook een themadienst organiseren. Gave heeft hiervoor ondersteunende materialen ontwikkeld. Ook kan een medewerker van Gave (een deel van) de dienst vullen. Wij helpen u hier graag bij.

Gebedsboekje

Gave heeft een handzaam gebedsboekje dat u in de Vluchtelingengebedsweek kan gebruiken. Bestel gratis exemplaren voor u zelf en/of uw gemeente.

Actiepakket Vluchtelingengebedsdag

Gave helpt u om het gebed voor vluchtelingen in uw kerkelijke gemeente een plek te geven. We hebben preekschetsen, PowerPoint en kinderwerkmateriaal. Vanaf begin mei is dit materiaal hieronder te downloaden.

Achtergrond

De Vluchtelingengebedsdag is bedoeld om kerken bewust te maken van het belang om te bidden voor vluchtelingen en het vluchtelingenwerk in Nederland. Jaarlijks organiseert de UNHCR de Wereldvluchtelingendag op 20 juni. Gave hoopt dat kerken en individuele christenen de uitnodiging aannemen en tijd apart zetten om te bidden voor de vluchtelingen wereldwijd en meer specifiek voor de asielzoekers in Nederland. De Vluchtelingengebedsdag is een initiatief van het platform Refugee Highway Partnership en wordt door organisaties uit diverse landen gedragen.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world