Home / Steun Gave / Bid mee / Vluchtelingengebedsweek

Vluchtelingengebedsweek

Iedereen mist ontmoetingen. Voor vluchtelingen geldt dat nog sterker. Zij hebben geen netwerk om op terug te vallen. Jij kan een verschil voor hen maken. En voor jezelf. Wil je van 20 t/m 26 juni één week lang dagelijks voor vluchtelingen bidden?

Van 20 tot en met 26 juni 2021 is de Vluchtelingengebedsweek, rond het thema ‘Ontmoet’. Vluchtelingen in Nederland hunkeren naar ontmoetingen. Ze spreken onze taal niet. Azc’s liggen vaak op afgelegen plekken. Daar bovenop kwamen de beperkingen van corona.

In de gebedsweek leef je een week lang met vluchtelingen mee door te bidden voor hun persoonlijke gebedspunten. Een week lang elke dag een ontmoeting met God en een medemens: Daar word je vrolijk van.

Bid je mee?

  • Bid voor vluchtelingen en gebruik het gebedsboekje of de gebedsmail met iedere dag een gebedspunt. NIEUW: materiaal voor een gezinsmoment, om kinderen te betrekken bij vluchtelingen.
  • Vraag je kerk(leiding) of zondag 20 juni in of rond de kerkdienst er gebeden wordt voor vluchtelingen. Je kunt ook een themadienst organiseren. Gave heeft hiervoor ondersteunende (digitale) materialen ontwikkeld.

Gebedsboekje of -mail

Je kunt meebidden via ons gebedsboekje of de -mail met gebedspunten van vluchtelingen zelf. Bestel ze gratis of abonneer je op de dagelijkse gebedsmail voor deze week.

Gezinsmoment

Dit jaar hebben we dagelijks digitaal materiaal voor een gezinsmoment: een filmpje, verhaal of quiz om kinderen te betrekken bij het omzien naar vluchtelingen. Ze leren wat vluchtelingen meemaken tijdens hun vlucht en hoe zij leven in Nederland. Via een link in het gebedsboekje of de gebedsmail kun je elke dag het materiaal bekijken.

Live-uitzending

Dinsdagavond 22 juni kun je meekijken met een Live-uitzending. Met onder andere: een ontmoeting en gesprek tussen Rasha en Margreet. Ze zijn beide moeder, delen hun geloof in Jezus. Maar omdat Rasha geboren is in Irak en moest vluchten, zijn er ook grote verschillen. Binnenkort lees je meer over het programma. Om mee te kunnen kijken meld je je aan voor de live-uitzending via het onderstaande formulier.

Achtergrond

Jaarlijks organiseert de UNHCR de Wereldvluchtelingendag op 20 juni en roept Refugee Highway Partnership kerken wereldwijd op rond die datum voor vluchtelingen te bidden. Gave sluit met de Vluchtelingengebedsweek aan bij dit initiatief. Wij willen hiermee christenen en kerken bewust maken van het belang om te bidden voor vluchtelingen en het vluchtelingenwerk in Nederland.

Aanvraag materiaal vluchtelingengebedsweek

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world