Home / Steun Gave / Bid mee / Vluchtelingengebedsweek

Vluchtelingengebedsweek

Wil je één week dagelijks voor vluchtelingen bidden? God belooft kracht aan gemeenschappelijk gebed. Vluchtelingen maken zich zorgen over zichzelf en over familieleden die nog in het land van herkomst zijn of onderweg, vooral tijdens deze coronacrisis. Bid dat vluchtelingen zich gezien en geliefd voelen. 

Met ons gebed kunnen we op ieder azc komen, in elke woning, op iedere kamer, zelfs in ieder hart! Van 20 tot en met 26 juni 2021 is de Vluchtelingengebedsweek.

Bid je mee?

  1. Bid voor vluchtelingen en gebruik het gebedsboekje met iedere dag een gebedspunt. NIEUW: elke dag een verdieping of verwerking voor kinderen.
  2. Vraag je kerk(leiding) of zondag 20 juni in of rond de kerkdienst er gebeden wordt voor vluchtelingen. Je kunt ook een themadienst organiseren. Gave heeft hiervoor ondersteunende (digitale) materialen ontwikkeld.

Gebedsboekje

Gave heeft een handzaam gebedsboekje dat je in de Vluchtelingengebedsweek kan gebruiken. Bestel binnenkort gratis exemplaren voor jezelf en/of je gemeente, of abonneer je op de gebedsmail voor deze week.

Pakket Vluchtelingengebedsweek

Gave helpt je om het gebed voor vluchtelingen in je kerkelijke gemeente een plek te geven. Voor kerken hebben we voor de vluchtelingengebedszondag preekschetsen en kinderwerkmateriaal. Kerken kunnen aandacht vragen voor de gebedszondag met de bijgevoegde promotiematerialen. Dit materiaal is binnenkort beschikbaar in één gratis download. Uiteraard is het digitale gebedsboekje ook toegevoegd.

Live-uitzending

Dinsdag 22 juni kun je meekijken met een Live-uitzending. Binnenkort lees je meer hierover.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van de Vluchtelingengebedsweek? Abonneer je dan op onze e-mailnieuwsbrief, onderaan deze pagina. Dan krijg je via de nieuwsbrief vanzelf een herinnering om mee te doen met de gebedsweek.

Achtergrond

De Vluchtelingengebedsweek is bedoeld om christenen en kerken bewust te maken van het belang om te bidden voor vluchtelingen en het vluchtelingenwerk in Nederland. Jaarlijks organiseert de UNHCR de Wereldvluchtelingendag op 20 juni. Gave hoopt dat kerken en individuele christenen de uitnodiging aannemen en tijd apart zetten om te bidden voor de vluchtelingen wereldwijd en meer specifiek voor de asielzoekers in Nederland. De Vluchtelingengebedsdag is een initiatief van het platform Refugee Highway Partnership en wordt door organisaties uit diverse landen gedragen.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world