Opstart van lokaal werk

Alleen kunt u veel betekenen in het leven van vluchtelingen. Maar samen is er nog meer mogelijk. Gave helpt lokale christenen met het opzetten van werk onder vluchtelingen. We geven praktische tips en ondersteuning.

Vanuit de kennis en ervaring kan Gave lokale christenen goed op weg helpen bij de opzet van werk onder vluchtelingen. Gave gelooft in de kracht van interkerkelijke samenwerking. Daarom adviseren we om vanuit een interkerkelijke werkgroep de activiteiten op te zetten.

Wilt u bijvoorbeeld starten met een inloopochtend voor vrouwen, of een kinderclub? Gave helpt u niet alleen met trainingsmateriaal en tips, maar ook met collega’s die naast u staan en u op weg helpen. Dit kan ook rond de thema’s: internationale kerkdiensten, bijbelstudie en jongerenwerk.

Voor de lokale organisatie is in diverse plaatsen een vrijwilligerscoördinator van Gave actief. De vrijwilligerscoördinator is het contact tussen de plaatselijke interkerkeljke werkgroep en Gave. Gave streeft ernaar om bij ieder asielzoekerscentrum een vrijwilligerscoördinator aan te stellen. Daarnaast heeft Gave medewerkers met specifieke kennis die u lokaal verder kunnen helpen met bijvoorbeeld kinder- of jongerenwerk.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world