Home / Ik wil vluchtelingen helpen / Vluchteling in azc / Bezoek een vluchteling – azc

Bezoek een vluchteling

Vluchtelingen in het asielzoekerscentrum (azc) vinden het vaak erg fijn om bezoek te ontvangen. Het contact met Nederlanders is voor hen erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat ze zich sneller thuis voelen en beter integreren.

Soms is de taal een barrière om contact te maken met vluchtelingen. Een tolk kan dan erg handig zijn. In veel gevallen kan een andere vluchteling, die al langer in Nederland woont, prima als tolk dienen. Om minder last te hebben van de taalbarrière kan het heel ontspannend zijn om samen iets te doen.

Samen eten met vluchtelingen is een ideale mogelijkheid om met elkaar in contact te komen en elkaars cultuur te leren kennen. Dat kan bijvoorbeeld bij jou thuis. Zo ontstaat er een relatie en onderling vertrouwen en wordt het makkelijker om het leven met elkaar te delen. Ook kun je op deze ontspannen manier de vluchteling helpen de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen.

Als je een vluchteling bezoekt in een azc, dan ben je gehouden aan de regels van het COA (overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor opvang van asielzoekers). Wij vinden het vaak ook verstandig om, indien mogelijk, het bezoekwerk te organiseren vanuit een kerk of werkgroep. Dit voorkomt dubbeling of dat vluchtelingen worden vergeten.

“We bidden met en voor elkaar”

- Kristie en Nasra

Lees het verhaal van Kristie en Nasra »
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world