Home / Over Gave

Over Stichting Gave

Missie en visie

Stichting Gave verlangt ernaar dat de vluchtelingen die naar ons land komen, worden gezien en geliefd. Gave is een interkerkelijke organisatie. Lees onze volledige missie en visie.

Werkwijze

Gave maakt kerken en christenen bewust van de bijbelse roeping om vluchtelingen gastvrij te ontvangen. Gave inspireert, traint en ondersteunt vrijwilligers om contacten op te bouwen en Gods liefde te delen. Dat doen we op verschillende manieren.

Over ons

In 1992 begon een groep jonge christenen die zich geroepen voelden met Gods liefde naar vluchtelingen om te zien. Inmiddels is dat uitgegroeid tot Stichting Gave en ondersteunen we kerkelijk werk onder vluchtelingen in heel Nederland. Lees meer over onze geschiedenis, medewerkers, ons bestuur en samenwerkingsverbanden.

De medewerkers van Gave

Bij Gave werken ongeveer zestig medewerkers. Met hun kennis en passie helpen ze het (lokale) werk onder vluchtelingen. Medewerkers van Gave werken als vrijwilliger of ontvangen salaris op grond van de hoogte van giften die voor hen binnenkomen van een achterban. Maak hier kennis met onze medewerkers.

Organisatie

Gave ontvangt financiële ondersteuning van o.a. particulieren en kerken. Lees meer over onze jaarverslagen, beleidsplan, keurmerken en statuten.

gevlucht.

Er zijn veel vluchtelingen in ons land. Gevlucht uit een oorlogssituatie, uitzichtloosheid, chaos of onderdrukking. Ontheemd komen ze hier. In onzekerheid wachten ze of ze mogen blijven.

gezien.

Een vluchteling verlangt ernaar om gezien te worden. Niet als een nummer, of als bedreiging van onze cultuur. Maar gewoon als een persoon. God ziet de vluchteling en wil dat wij met Zijn ogen naar hem kijken.

geliefd.

Gods hart klopt van liefde voor de vluchteling. Een vluchteling heeft het nodig om geliefd te zijn. Door mensen die om hem geven, hem gastvrij tegemoet treden. Hem Gods liefde willen doorgeven.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world