Home / Ik wil advies en begeleiding / Hyperlinks ‘Gaat het lukken?’

Hyperlinks ‘Gaat het lukken?’

Op deze pagina vindt u de hyperlinks die gebruikt zijn in ‘Gaat het lukken’. Dit zijn de hyperlinks waar vanuit de bijlage en eindnoten naar verwezen wordt (pagina 98-103).

1. Moet ons huwelijk anders? (pagina 98)

Filmpje
In het filmpje Kingdom Person is er een gesprek met Dr. Awsam over het huwelijk als verbond. Verschillende vragen rondom het huwelijk worden besproken. Het filmpje is in het Arabisch met Engelse ondertiteling. Arab Vision. Kingdom Person. Youtube (gepubliceerd op 7 maart 2016).

Cursus
De Gave-huwelijksconferentie is speciaal bedoeld voor Arabischtalige vluchtelingengezinnen. De inhoud is gericht op ondersteuning van het huwelijk en het gezinsleven. Meer informatie is te vinden op de website.

2. Hoe kunnen we elkaar vasthouden? (pagina 98, 100)

Filmpje
In het filmpje Wat is jouw liefdestaal? worden de verschillende liefdestalen door middel van plaatjes uitgebeeld. David van Diepen. Wat is jouw liefdestaal? (De 5 talen van de liefde– Gary Chapman) YouTube (gepubliceerd op 18 augustus 2009).

Verwerkingsopdracht
Ontdek je huwelijkstaal door een test te maken. In het Nederlands is er een test beschikbaar via deze link
Een Arabische test is ook online te vinden.

Cursus
De Marriage Course is een cursus waarbij je zeven avonden aan de slag gaat met meerdere thema’s rond het huwelijk. Je krijgt tips, tools en verdieping voor je relatie. Meer informatie is hier te vinden.

3. Waar komt jouw identiteit vandaan? (pagina 100)

Filmpjes
In de filmpjes Tale of Two Brains legt Mark Gungor op een grappige manier uit hoe mannen en vrouwen van elkaar verschillen. De filmpjes zijn in het Engels met Arabische ondertiteling. Er zijn meerdere delen beschikbaar. Khuldon Alsonaine. Tale of Two Brains part 1.YouTube (gepubliceerd op 25 oktober 2012).

4. Seksualiteit: een taboe? (pagina 100)

Cursussen
De cursus Setting Captives Free is een online-cursus van 60 lessen, die bedoeld is om mannen en vrouwen te helpen los te komen van hun pornografie en andere vormen van seksuele onreinheid. De cursus is beschikbaar in meerdere talen.

Strijdlust is een online cursus voor mensen voor wie seks verslavend is geworden. De cursus is beschikbaar via deze link

5. Hoe kunnen we een gelukkig gezin vormen? (pagina 102)

Cursussen
De Parenting Course is een cursus waarin je aan de slag gaat met een aantal thema’s rondom de opvoeding. Vanaf 2019 zijn er twee varianten: de Parenting Children Course en de Parenting Teenagers Course. Meer informatie is beschikbaar via de website.

6. Praten met kinderen over seksualiteit (pagina 102)

Literatuur
Channah Zwiep heeft een kort artikel over seksuele voorlichting bij kinderen.
Zwiep, Channah. Seksuele voorlichting: vroeg beginnen! PeuterPlace 2005.
De website Kind en Seksualiteit geeft informatie over de seksuele ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world