Wereldpraat

Met de Wereldpraat-kaarten van Gave kom je makkelijk in gesprek met iemand uit een andere cultuur. Het spel bevat vijftig verschillende vragen die het gesprek bevorderen.

De kaartenbox heeft Gave ontwikkeld om het contact met een vluchteling te verdiepen. Mooi om elkaar meer te leren kennen. Gebruik de vijftig vragen bij een eerste contact, maar ook als je iemand al wat langer kent. Met de andere kant van de kaartjes speel je domino met typisch Nederlandse symbolen (o.a. fiets, tulp en schaats). Zo ontstaat er ook zonder dat je elkaars taal spreekt waardevol contact.
Met vragen als:

  • Wat betekent jouw naam?
  • Welk eten uit jouw cultuur vind je lekker?
  • Geloof je in (een) God en zo ja, hoe helpt die God jou in je leven?

In Nijkerk heeft Trix van Leeuwen het spel gebruikt bij een vrouwenbijeenkomst: “Wat was het samenbindend om Wereldpraat met elkaar te doen als vrouwengroep. Het was zo leuk om van elkaar antwoorden te horen op een vraag als “Welk spel speelde je als kind?”. Ineens is er een stukje herkenning onderling; aan de andere kant van de wereld werd hetzelfde gespeeld 😉. Elke vraag riep bij ieder reacties op, dus nog lang niet alle vragen zijn gesteld.”

Praktisch

Omvang 52 kaarten in een box, 58* 88 mm
Prijs € 5,- (gratis bij een donatie vanaf 25 euro)

Ik bestel Wereldpraat in de webshop

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world