Gaat het lukken?

Verkrijgbaar in onze webshop

verkrijgbaar in onze webshop

Alles verandert als je gevlucht bent. Zelfs je huwelijk en je gezin veranderen door de nieuwe cultuur. Hoe vind je met elkaar een weg in Nederland? Het unieke door Gave ontwikkelde Arabisch-Nederlandse boek ‘Gaat het lukken?’ helpt vluchtelingenechtparen hierbij.

Brochure gaat het lukkenHet boek biedt korte, concrete teksten over thema’s die vluchtelingengezinnen in de Nederlandse context raken. Onder andere de volgende vragen komen voorbij: ‘Hoe kunnen we elkaar vasthouden?’, ‘Hoe kunnen we een gelukkig gezin vormen?’ en ‘Seksualiteit, een taboe?’. De auteurs belichten de thema’s vanuit de belevingswereld van een Arabische man of vrouw. Ook behandelen ze waar je tegenaan kan lopen in de westerse cultuur en hoe je in je huwelijk en gezin een nieuwe cultuur kan opbouwen. Door het boek heen staan praktische vragen die helpen om het gesprek over dit soort zaken op gang te brengen. Het boek is gericht op Arabische echtparen, maar kan ook goed samen met een Nederlands echtpaar gebruikt worden door de parallelle Nederlandse vertaling.

‘Gaat het lukken?’ is vooral geschikt voor vluchtelingengezinnen die al wat langer in Nederland wonen, omdat ze de stress van de asielaanvraag achter zich hebben en hun nieuwe plek in Nederland zoeken. Het boek is geschreven vanuit bijbelse principes, maar is ook goed te gebruiken door niet-christenen.

Praktisch

Titel Gaat het lukken? Over-leven als gezin tussen twee culturen
Omvang 104 pagina’s, 148 * 210 mm
Prijs € 4,-
Indruk Klik hier voor het eerste hoofdstuk (in Arabische volgorde opgemaakt, de eerste pagina staat dus aan eind van het document)
Bestel het boek via de webshop

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world