Een tas met beterschap

Asielzoekers die in quarantaine zijn vanwege corona willen we bemoedigen met een beterschapstasje. Gave heeft er inmiddels 300 uitgedeeld. Wil jij ook vluchtelingen bemoedigen met een mooi tasje? Lees hieronder hoe je hiervoor kan zorgen.

Ken jij een vluchteling met corona? Of heb je gehoord dat er besmettingen zijn op het azc bij jou in de buurt? Bestel dan beterschapstasjes. Of lever je bijdrage door een bedrag te sponsoren.

Wat zit erin?  

  • Stroopwafels
  • Thee
  • Mondkapje
  • Denkspelletje
  • Kladblokje
  • Pen en een kaart

Bijdrage in de kosten

Per tasje vragen we een bijdrage van twee euro in de kosten (en zeven euro verzendkosten (pakketpost)). Het beterschapstasje kost acht euro per tasje. Help je mee om het financieel mogelijk maken? Vraag bijvoorbeeld de diaconie van je kerk om te sponsoren. 

Bestellen  

Onderaan de pagina kun je je bestelling doorgeven via een webformulier. Vanaf vijf stuks kun je de tasjes bestellen.

Hoe deel je de tasjes uit op het asielzoekerscentrum?

Ik ken een vluchteling met corona 

Wanneer je een vluchteling persoonlijk kent dan kun je het tasje afgeven bij de receptie. Denk je eraan om de naam van de persoon erop te vermelden? Vaak zijn er meerdere mensen die besmet zijn omdat een azc dichtbevolkt is. Wil je ook deze mensen een tasje geven, lees dan hieronder verder. 

Ik weet dat er besmettingen zijn op het azc / Ik heb geen idee of coronagevallen zijn op het azc 

Bel de plaatselijke COA (scroll door naar locatiezoeker) en vraag of er besmettingen zijn en of zij op de locatie verblijvenZe zullen waarschijnlijk terughoudend zijn om te vertellen of er corona gevallen zijn. Vertel dat je pakketjes wilt bezorgen/ afgeven bij receptie.  Je kan vertellen dat er op meerdere locaties uitgedeeld en het enthousiast werd ontvangen.  Vertel dat je een pakketje namens kerk/werkgroep wil bezorgen.  

Eenmalig of vaker? 

Wanneer het COA je aanbod enthousiast ontvangt kun je aanbieden om een langere tijd tasjes te bezorgen. Waarschijnlijk zullen er nog meer corona situaties voorkomen.  

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world