Kom in actie voor vluchtelingen

Studenten – materiaal & toerusting

Gave helpt kerken, christenen en dus zeker ook studentenverenigingen bij het opvangen van vluchtelingen in Nederland. Geweldig als jouw vereniging ons helpt door geld in te zamelen!

Klik op onderstaande button voor een overzicht van de verschillende sponsoracties.

 

Toerusting

Ter ondersteuning van de acties waarmee studentenverenigingen geld op kunnen halen voor Gave, hebben we bijbelstudies, filmtips en meer om vluchtelingen onder de aandacht te brengen binnen de vereniging.

Presentaties

Klik hier om een presentatie aan te vragen.

We verzorgen lezingen op maat. We nemen vaak een vluchteling mee die zijn verhaal vertelt.

Bijbelstudies

Download de bijbelstudies hier.

Download ook de bijlage met tips voor gespreksleiders!

Onze praktische bijbelstudies helpen je op weg om het thema vluchtelingen in bijvoorbeeld een bijbelkring een plek te geven. Wat is Gods zorg voor vreemdelingen? Welke les trekken we uit verhalen zoals die van de Barmhartige Samaritaan? Wat kan jij doen om vluchtelingen Gods liefde te laten zien? Ontdek wat de Bijbel zegt over vluchtelingen en ga er samen over in gesprek.

Filmtips

Download het overzicht hier.

We hebben een overzichtslijst samengesteld van relevante documentaires en films rondom vluchtelingen. Deze films en documentaires zijn gratis online beschikbaar. Het kijken ervan helpt om vluchtelingen en hun situatie beter te begrijpen.

Bibliotheek

Klik hier om onze bibliotheek te bezoeken.

In onze Gave bibliotheek vind je digitaal informatie, handreikingen en brochures. Van ‘Advies voor het contact met vluchtelingen’ of ‘Interculturele communicatie ’naar ‘Fietsles geven’.

Webshop

Ga naar de webshop.

Ter ondersteuning van het werk onder asielzoekers heeft Gave relevante materialen ontwikkeld. In onze webshop kun je deze bestellen.

Uitnodiging

Download hier gemakkelijk een afbeelding die je als uitnodiging voor het meedoen aan onze acties kunt doorsturen naar je bestuur/dispuut/gezelschap.

Ruim 25 jaar geleden heeft een groep studenten Stichting Gave opgericht. Inmiddels is dat ene studentengroepje uitgegroeid tot een organisatie met ruim 80 medewerkers!

 

                                                             

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world