Actie door jongeren

De jongeren van de Hersteld Hervormde Kerk (HHJO) voeren vanaf september actie voor Gave met de slogan ‘Grenzeloos Geliefd?’. De lokale jongerenclubs zetten sponsoracties op. Als aftrap van dit jaardoel hielp het Landelijk Actiecomité op vrijdag 14 juni mee om het House of Joy van Almelo van een likje verf te voorzien.
Handen uit de mouwen dus en er was ook tijd voor een lunch samen met enkele vluchtelingen. Een prachtig initiatief met mooie ontmoetingen. En de units van het House of Joy Almelo… die zien er weer spic en span uit! Vanaf september starten de clubs met de actie en komt Gave langs om jongeren bewust te maken van de situatie van vluchtelingen, wat we vanuit de Bijbel hierover kunnen leren en wat jongeren zelf kunnen doen. We hopen en bidden voor een mooi actiejaar met goede opbrengst.
Hieronder vind je het verslag van een mooie dag.

Klussen bij House of Joy

Trots toont hij zijn identiteitsbewijs. Het betekent dat hij zijn verblijfsstatus heeft gekregen in Nederland. Hij, een man uit Syrië is zijn kapot geschoten land zeven maanden geleden ontvlucht. Vrouw en kinderen zijn nog daar…
Hij helpt samen met een andere Syrische vrouw om het klusteam van de HHJO van een heerlijke lunch te voorzien. Zij is slechts een maand hier en het valt op hoe snel ze zich Nederlandse woorden eigen maakt. We zijn bij het House of Joy in Almelo. Hier steken medewerkers van het landelijk bureau van de Hersteld Hervormde Jongeren Organisatie en vrijwilligers (van Middelburg tot Staphorst) de handen uit de mouwen. Het House of Joy in Almelo krijgt een opknapbeurt. Het is de aftrap van een jaar lang acties door jongeren om ook op andere plaatsen een House of Joy te realiseren. Een House of Joy biedt vluchtelingen in ongedwongen sfeer -buiten de muren van het azc- ruimte om anderen te ontmoeten, taalles te volgen en mooie gesprekken te hebben of bij te dragen als vrijwilliger.
Wat een superteam! Er is geschilderd, betegeld, genoten van een door vluchtelingen klaargemaakte Syrische lunch en vooral veel plezier gemaakt!

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world