Anna Klappe

Communicatiemedewerker

Vanaf 2022 versterk ik de communicatieafdeling met mijn kennis en ervaring als freelance tekstschrijver en journalist. Het is mijn taak te schrijven over vluchtelingen. Hiermee informeren en inspireren we onze achterban om ‘de vreemdelingen onder ons’ te zien en lief te hebben.

Het spoort sommigen aan om op bezoek te gaan bij asielzoekers in een azc, contact te maken met een nieuwkomer in de straat of betrokken te raken bij activiteiten voor vluchtelingen in de buurt of kerk. Anderen gaan hierdoor bidden of geld geven; ook dat is hard nodig om dit werk te kunnen en blijven doen.

De aanleiding waarom ik aan Gave mijn tijd en geld geef – ik zie af van beloning – is bijzonder. Begin november 2021 kreeg ik een droom over een vluchteling die een Russisch boek kreeg. Ook moest ik met haast op een rijdende trein springen. Na gebed wees God me op Gave waar ze op dat moment juist een urgente vacature hadden voor de communicatie. Begin maart kwam ik in dienst. Rusland was toen net Oekraïne binnengevallen en de grote vluchtelingenstroom zorgde plotseling voor veel extra werk. Ik ben diep onder de indruk van Gods leiding hierin en ontzettend dankbaar voor deze wonderbaarlijke ‘roeping’.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world