Jan Achterberg

Veldwerker

In 2015 ben ik betrokken geraakt bij het werk onder vluchtelingen. Wat mij vooral raakte en nog steeds raakt is de geestelijke nood. In deze omgeving is het belangrijk om de liefde van Jezus zichtbaar te maken.

In Katwijk werk ik als ondersteuner voor het IWAK (Interkerkelijke Werkgroep Asiel Zoekers Katwijk). In de nabij gelegen voormalige Kapel van de Marinebasis kunnen vluchtelingen van het AZC uitgenodigd worden voor diverse activiteiten. AZC Katwijk is een uitzetlocatie, mensen zitten hier vaak lange tijd en zonder perspectief. De onzekerheid over eigen bestaan komen in persoonlijke gesprekken los. Ik mag hen dan bemoedigen en vanuit het licht van de Bijbel weer hoop geven. Het is een prachtig werk om te mogen doen waarbij ik ook kan genieten van de contacten die hierdoor ontstaan.

Daarbij is het ook mooi om te zien hoe mensen uit verschillende kerken en stromingen hierin samenwerken en dat verschillen van inzicht wegvallen. Vaak moet ik daarbij denken aan 1 Kor. 2:2 “Want ik had mij voorgenomen niets anders te weten dan Jezus Christus en die gekruisigd.”

Wil je ook mee helpen? We kunnen altijd mensen gebruiken die zich voor dit werk als vrijwilliger willen inzetten. Je kunt ons ook ondersteunen door je gebed en/of financiële ondersteuning.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world