Jolanda Walhout

Missionair werker

Communicatie met mensen over taal- en cultuurgrenzen heen is mijn speciale gave. Ik mag deze gave inzetten voor de vluchtelingen uit Iran en het goede nieuws van Jezus Christus met hen delen.

Ik ben Jolanda Walhout en heb pas mijn halve-eeuw-feest gevierd. Ik woon in Kampen en werk sinds januari 2022 in de AZC’s van Dronten en Luttelgeest onder de Farsi-sprekers.

Ik ben eerst tien jaar logopediste geweest. Daarna heb ik opleidingen in Engeland en taalstudie in Frankrijk gedaan om alfabetiseringswerk te kunnen doen in Kameroen bij Wycliffe Bijbelvertalers. Ik heb een ongeschreven taal op schrift gesteld en ben begonnen met lees- en schrijfonderwijs aan de analfabeten in de Gavar taal. Na zeven jaar moest ik om veiligheidsredenen vertrekken uit het gebied. Nu ben ik alweer zeven jaar NT2 docent en geef ik Nederlandse les aan de immigranten.

Met veel vreugde mag ik nu al mijn ervaring in taalonderwijs inzetten om zelf Farsi te leren en de Farsi sprekers Nederlands te leren. Het verlangen van mijn hart is dat mensen Jezus leren kennen. Ik gebruik de Kijkbijbel van Kees de Kort als leidraad in de les. Het is een prachtige wisselwerking van onderwijs geven en ontvangen.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world