Zondag

Vandaag kijken we naar een filmpje over Samouil. Hij woont in Nederland. Niet omdat hij daar zelf voor gekozen heeft. Samouil moest samen met zijn vader en moeder op zoek naar een plek waar het veilig is. De oorlog en het vluchten waren moeilijk en spannend. Gelukkig is hij nu weer veilig, samen met zijn familie!

Gebedspunt

Heb jij dat ook wel eens? Dat je heel verdrietig bent omdat je iemand mist? Of dat je bang bent omdat je gepest wordt? Wat doe jij als je je bang of verdrietig voelt? In Psalm 46: 2 staat ‘Bij God zijn wij veilig. Hij helpt ons als we in nood zijn.’ Soms is het heel moeilijk, maar altijd mag je weten dat God bij je is en voor je zorgt. Vertel vandaag aan God alles waar jij verdrietig over bent of waar je bang voor bent. Bid ook voor de kinderen die leven in een land waar oorlog is en voor de kinderen die op de vlucht zijn. Bid dat kinderen een plek mogen vinden waar ze veilig zijn!

Vragen

Waar woonde Samouil vroeger?
Waarom moest hij vluchten?
Wat is er allemaal veranderd in het leven van Samouil toen de oorlog begon?

Spaar je mee?

We willen deze week sparen voor ontspanning en een fijne zomer voor vluchtelingenkinderen. Met het geld wat jij inzamelt, kunnen kinderen naar een kinderclub of mee met een zomerkamp. Daar kunnen ze alle verdrietige dingen even vergeten. Doe je mee?

De spaarkoffer kun je uitprinten, inkleuren en versieren met de landenvlaggen en dan in elkaar plakken. Je kan de spaarkoffer ook als kartonnen bouwplaat in onze webshop bestellen.

Verkoop zelfgebakken koekjes, doe klusjes, lever statiegeldflessen in, verzin een leuke actie samen met je schoolklas of kerk en spaar zo misschien wel de hele koffer vol!

Als je koffer vol is kan het bedrag hier overgemaakt worden.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world