Kom in actie voor vluchtelingen

sponsor suggesties

Super dat jij in actie wilt komen voor vluchtelingen! Zo zorgen we er samen voor dat vluchtelingen in Nederland zich gezien en geliefd voelen. En dat maakt echt verschil! Hier vind je een aantal suggesties voor sponsoracties, maar misschien heb heb je zelf wel een beter idee!

Daag je zelf uit!

Start een geldinzamelingsactie door te doen waar je van houdt. Kies wat je graag doet. Dat kan jongleren, rennen, een nachtje in de tuin slapen of iets zijn waar we nog niet eens aan hebben gedacht. Stel een doel, bijvoorbeeld 10 kilometer rennen, langs een aantal azc’s fietsen in beperkte tijd. Vraag jouw vrienden en familie je voor deze actie te sponsoren. Start en deel! Neem voldoende selfies en video’s om anderen te inspireren geld te doneren. Tag ons op social media, @stichtinggave.

Zelfgemaakte spullen verkopen

Taartverkoop

Taartverkoop, altijd goed en populair. Bak taarten voor het goede doel. Haal bestellingen op via de de diverse appgroepen waar je in zit. Maak het bijzonder door een recept te gebruiken uit een land waar veel vluchtelingen vandaan komen. Of maak het eenvoudige met een Nederlandse favoriet: boerencake.

IJskraam

IJskraam, heerlijk met mooi weer. Maak zelf ijsjes. Alles wat vloeibaar is, kan in ijslollyvormpjes worden bevroren.

Handwerkmarkt

Handwerkmarkt, vraag mensen uit je omgeving of ze hun zelfgemaakte spullen willen verkopen op een markt in jouw tuin en verkoop kaartjes aan de deur. Dit idee is perfect vlak voor de feestdagen, wanneer mensen op zoek zijn naar unieke, originele cadeaus voor vrienden en familie. Of verkoop zelf je zelfgemaakte truien, pennenhouders, schilderijen voor het goede doel.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?
Mail dan naar servicedesk@gave.nl.
Of bel naar onze servicedesk 0341 – 460328

 

 

 

Kom in actie

Speurtocht

Speurtocht, gebruik een app zoals Troovie om een speurtocht op te zetten waar je deelnemers via een app mee aan de slag kunnen. Zorg voor iets te eten en te drinken onderweg en eventueel een klein prijsje. Vraag aan de deelnemers een donatie voor onkosten en Gave.

Vijfkilometerloop

Vijfkilometerloop, een benefietrace is misschien wel de meest traditionele manier om geld in te zamelen voor het goede doel. Laat mensen deelname geld betalen of sponsoren werven. Wil je zo’n sponsorloop eens anders dan anders doen voeg dan een aparte dresscode toe. Of maak er een loop van voor baasjes met hun hond.

Traploopwedstrijd

Traploopwedstrijd, vind een locatie met veel trappen, zoals een stadion met tribunes. Laat deelnemers sponsoren werven.

 

 

 

Inzamelen door dienstverlening

Auto’s wassen

Auto’s wassen, nog altijd populair. Was de auto van je vader, je oma en je buurman. Of ga bij een groot parkeerterrein staan en bied aan voor- en achterruiten schoon te maken tijdens het boodschappen doen.

Honden wassen

Honden wassen, nodig mensen uit hun hond door jou te laten wassen en vraag een bedrag voor de onkosten en een donatie.

Voor een prikkie

Ballonprikken, leuk tijdens een school of gemeenteavond; vul een ruimte met ballonnen, stop in enkele ballonnen prijzen (misschien kun je waardebonnen krijgen van de winkels in je buurt) en verkoop naalden aan bezoekers zodat ze voor een prikkie een prijs kunnen winnen.

 

 

 

Sponsoractie geslaagd?

Neem contact op met ons om af te spreken hoe het geld wordt overhandigd. Wanneer je geld hebt ingezameld via de actiepagina op Geef.nl/Gave komt het geld al automatisch binnen op het Gave-rekeningnummer. Heb je op een andere manier geld ingezameld, dan kan het bedrag eenvoudig worden overgemaakt. Maar in beide gevallen kan er misschien ook iemand van ons naar jullie komen om het ingezamelde geld feestelijk te ontvangen.

Via deze button kom je op geef.nl waar je speciaal voor jouw sponsoractie een actiepagina kunt aanmaken. Met zo’n pagina betrek je de hele gemeente of school gemakkelijk bij jullie actie en kan er online gedoneerd worden! Het geld komt automatisch op onze rekening. Wil je liever het geld zelf verzamelen vóór je het aan ons overhandigt? Kies dan bij het aanmaken van de pagina voor de optie Actie voeren voor mezelf of een bekende.

Disclaimer: Gave maakt geen acties aan op www.geef.nl en heeft daarom geen invloed op de inhoud ervan en draagt hier ook geen aansprakelijkheid voor. Wel kijken we regelmatig naar de aangemaakte acties en doet haar best om acties die in strijd zijn met onze doelstellingen of overtuigingen zo snel mogelijk door Geef.nl te laten verwijderen.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world