Kom in actie voor vluchtelingen

Kinderen

Super dat jullie met kinderen van bijvoorbeeld jullie kerk of school in actie willen komen voor vluchtelingen! Hier vind je een aantal suggesties voor sponsoracties, maar misschien hebben de kinderen zelf wel een veel beter idee!

Leren over vluchtelingen

Lessenserie

Download de leuke en informatieve lessenserie waarmee je de kinderen betrekt bij het thema vluchtelingen in de bijbel en in Nederland. Zamel vervolgens geld in door de bouwplaat van een spaarkoffer uit te delen aan de kinderen. Nadat de kinderen de koffer in elkaar geknutseld en versierd hebben, kunnen ze thuis in hun netwerk geld verzamelen, dat in de koffer teruggebracht kan worden.

Presentatie over Stichting Gave

Ook kan er in overleg een medewerker langskomen om over onze missie te vertellen. Hierdoor krijgen de kinderen ook een beter idee waar hun opgehaalde geld naartoe gaat en zullen ze enthousiast worden om geld in te zamelen.

 

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?
Mail dan naar servicedesk@gave.nl.
Of bel naar onze servicedesk 0341 – 460328

Kom in actie!

Organiseer een lasergamemiddag

De laserapparatuur kun je los huren. Vraag entree om de onkosten te dekken en iets extra voor Gave. Laat de ouders aan het eind van de middag eerder komen, zodat zij tegen betaling (!) ook een potje kunnen spelen.

Organiseer een sponsorloop

Het geld dat de kinderen hiermee ophalen, kan in de koffer van de bouwplaat gestopt worden. Ouders en personen die hebben gesponsord kunnen dan uitgenodigd worden om te komen kijken tijdens de sponsorloop. Maak de sponsorloop uniek door er een dresscode aan toe te voegen.

Huur een stormbaanluchtkussen of maak een modderbaan

Creëer een modderige hindernisbaan en nodig de kinderen uit om erin te duiken. Vraag deelnamegeld of een donatie aan Stichting Gave. Of laat de kinderen sponsoren werven!

Organiseer een extra knutselmiddag

Iedereen kan iets voor zichzelf maken, maar er kunnen ook waxinelichthouders worden geknutseld voor de ouderen in de kerk of de gemeente of in het plaatselijke verpleeghuis. Zorg voor materiaal, iets te drinken en te eten en vraag de ouders entree.

Organiseer en filmavond in de school of de kerk

Laat iedereen een eigen kussen oid meenemen voor een ontspannen sfeer. Heb je geen groot (genoeg) scherm, maak er een van een rol tafelpapier of een groot laken. Deel drinken en popcorn uit. Vraag entree om de onkosten te dekken en iets extra voor het goede doel.

Inzamelen door recyclen

Recycle oud ijzer, kroonkurken, mobiele telefoons of oud papier; beter voor de planeet en geld voor vluchtelingen! Zoek in jouw woonplaats een inleverpunt en spreek af hoe en wanneer je de ingezamelde spullen kan inleveren. Of zamel statiegeldflessen in en doneer het statiegeld.

Zet in de kerk of schoolhal grote inzamelbakken neer op een goed zichtbaar punt. Laat de kinderen zorgen dat het netjes blijft en bijhouden hoeveel er al is ingezameld. Zamelen jullie statiegeldflessen in? Grote kliko’s zijn minder snel vol!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsoractie geslaagd?

Neem contact op met ons om af te spreken hoe het geld wordt overhandigd. Wanneer je geld hebt ingezameld via de actiepagina op Geef.nl/Gave komt het geld al automatisch binnen op het Gave-rekeningnummer. Heb je op een andere manier geld ingezameld, dan kan het bedrag eenvoudig worden overgemaakt. Maar in beide gevallen kan er misschien ook iemand van ons naar jullie komen om het ingezamelde geld feestelijk te ontvangen.

Via deze button kom je op geef.nl waar je speciaal voor jouw sponsoractie een actiepagina kunt aanmaken. Met zo’n pagina betrek je de hele gemeente of school gemakkelijk bij jullie actie en kan er online gedoneerd worden! Het geld komt automatisch op onze rekening. Wil je liever het geld zelf verzamelen vóór je het aan ons overhandigt? Kies dan bij het aanmaken van de pagina voor de optie Actie voeren voor mezelf of een bekende.

Disclaimer: Gave maakt geen acties aan op www.geef.nl en heeft daarom geen invloed op de inhoud ervan en draagt hier ook geen aansprakelijkheid voor. Wel kijken we regelmatig naar de aangemaakte acties en doet haar best om acties die in strijd zijn met onze doelstellingen of overtuigingen zo snel mogelijk door Geef.nl te laten verwijderen.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world