Kom in actie voor vluchtelingen

Studenten

Gaaf (!) dat jullie in actie willen komen voor vluchtelingen! Daardoor kunnen we er samen voor zorgen dat vluchtelingen in Nederland zich gezien en geliefd voelen. En dat maakt echt verschil! Hier vind je een aantal suggesties voor sponsoracties, maar misschien hebben jullie zelf wel een veel beter idee!

Leren over vluchtelingen

Presentatie op maat

Betrokkenheid bij vluchtelingen begint met de juiste informatie. Wij willen je hier graag bij helpen en geven daarom presentaties. Er zijn verschillende vormen en onderwerpen mogelijk.

Voor jouw studentenvereniging verzorgen we graag een presentatie op maat. We nemen vaak een vluchteling mee die zijn verhaal vertelt. Dat brengt de boodschap dichtbij. Er zijn verschillende onderwerpen mogelijk. Bijvoorbeeld: Waarom vluchten asielzoekers? Waar komen asielzoekers vandaan? Hoe kom ik in contact met moslims? Hier vind je alle informatie en een aanvraagformulier. De vergoeding voor de spreker komt ten bate van het werk van Gave.

Zet je talent in

Muzikale/Cabaret/Talent show: organiseer een Gave benefitavond met optredens van talentvolle leden. Nodig zusterverenigingen uit om van de optredens te genieten. Natuurlijk is er een kaartverkoop voor het goede doel!

Maak er eventueel een wedstrijd van; de winnaars treden op op de eerstvolgende Dies Natalis.

 

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?
Mail dan naar servicedesk@gave.nl.
Of bel naar onze servicedesk 0341 – 460328

 

Kom in actie!

Uitdagingsacties

Sponsor een inzamelactie waarbij deelnemers beloven iets geks te ondernemen in ruil voor een bepaald sponsorbedrag. Vraag bijvoorbeeld de praeses of hij/zij het haar kort wil knippen als er een bepaald bedrag opgehaald kan worden. Of vraag de abactis een dag op pad te gaan met vluchtelingen of een middag te helpen bij taallessen voor nieuwkomers.

Organiseer een filmavond

Vraag entree om de onkosten te dekken en iets extra voor het goede doel. Misschien draai je een film die aansluit bij het thema vluchtelingen. Kijk op onze website voor tips.

Organiseer een kinderactiviteit

Organiseer in de schoolvakanties van de lagere school activiteiten voor kinderen. Zoals een modderbaan: creëer een modderige hindernisbaan en nodig de kinderen uit om erin te duiken.

Inzamelen door recyclen

Recycle oud ijzer, kroonkurken, mobiele telefoons of oud papier; beter voor de planeet en geld voor vluchtelingen!

  • Zoek in jullie woonplaats een inleverpunt*
  • Spreek af hoe en wanneer je de ingezamelde spullen kan inleveren
  • Maak aan de leden bekend wat jullie inzamelen en tot wanneer
  • Zet op de Societeit grote inzamelbakken neer op een goed zichtbaar punt
  • Betrek lokale middenstand/bedrijven door af te spreken dat jullie bij hen ook het oudpapier/ijzer/mobieltjes kunnen ophalen
  • Houd regelmatig bij hoeveel er is ingezameld en deel dat met de leden!

* voorbeelden van willekeurig inzamelpunten
Inzamelpunt voor telefoons en tablets
Inzamelpunt voor oud-ijzer
Inzamelpunt voor printplaten en moederborden
Tips bij het inzamelen
Nog meer tips

Wedstrijd kroonkurken inzamelen

Recycle kroonkurken en maak er een wedstrijd van onder de leden. Welk studentenhuis of dispuut levert de meeste kroonkurken? Slimme studentenhuizen betrekken de lokale middenstand door bijvoorbeeld met een cafe-eigenaar af te spreken dat er bij hem of haar kroonkurken opgehaald kunnen worden. Houd regelmatig, bijvoorbeeld per week of per ALV bij hoeveel er is ingezameld en deel dat met de leden.

 

 

 

 

 

 

 

Sponsoractie geslaagd?

Neem contact op met ons om af te spreken hoe het geld wordt overhandigd. Wanneer je geld hebt ingezameld via de actiepagina op Geef.nl/Gave komt het geld al automatisch binnen op het Gave-rekeningnummer. Heb je op een andere manier geld ingezameld, dan kan het bedrag eenvoudig worden overgemaakt. Maar in beide gevallen kan er misschien ook iemand van ons naar jullie komen om het ingezamelde geld feestelijk te ontvangen.

Via deze button kom je op geef.nl waar je speciaal voor jouw sponsoractie een actiepagina kunt aanmaken. Met zo’n pagina betrek je de hele gemeente of school gemakkelijk bij jullie actie en kan er online gedoneerd worden! Het geld komt automatisch op onze rekening. Wil je liever het geld zelf verzamelen vóór je het aan ons overhandigt? Kies dan bij het aanmaken van de pagina voor de optie Actie voeren voor mezelf of een bekende.

Disclaimer: Gave maakt geen acties aan op www.geef.nl en heeft daarom geen invloed op de inhoud ervan en draagt hier ook geen aansprakelijkheid voor. Wel kijken we regelmatig naar de aangemaakte acties en doet haar best om acties die in strijd zijn met onze doelstellingen of overtuigingen zo snel mogelijk door Geef.nl te laten verwijderen.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world