Kom in actie voor vluchtelingen

Volwassenen

Gaaf (!) dat jullie in actie willen komen voor vluchtelingen. Zo zorgen we er samen voor dat vluchtelingen in Nederland zich gezien en geliefd voelen. En dat maakt echt verschil! Hier vind je een aantal suggesties voor sponsoracties, maar misschien hebben jullie zelf ook wel een goed idee!

Leren over vluchtelingen

Presentatie op maat

Betrokkenheid bij vluchtelingen begint met de juiste informatie. Wij willen je hier graag bij helpen en geven daarom presentaties. Er zijn verschillende vormen en onderwerpen mogelijk. Voor jouw (bijbel) groep verzorgen we graag een presentatie op maat. We nemen vaak een vluchteling mee die zijn verhaal vertelt. Er zijn verschillende onderwerpen mogelijk. Waarom vluchten asielzoekers? Waar komen ze vandaan? Hoe kom ik in contact met moslims? Hier vind je alle informatie en een aanvraagformulier. De kosten voor de spreker komen ten goede van het werk van Gave. Houd eventueel nog een collecte na afloop van de presentatie.

Bijbelstudie over vluchtelingen

In onze bibliotheek kun je deze bijbelstudie vinden. Spreek af deze avond ook allemaal een donatie mee te brengen. Of spaar maandelijks met een zogenaamd kring-contributie-bedrag (zie onder).

Samen sparen

Spreek een zogenaamd ‘contributiebedrag’ af voor jullie kring, een bedrag dat jullie dan opsparen om te besteden aan een goed doel. Kijk op onze activiteitenpagina en kies een specifiek project dat je als groep wilt sponsoren. Natuurlijk kan er ook geld ingezameld worden voor al het andere werk van Gave.

 

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?
Mail dan naar servicedesk@gave.nl.
Of bel naar onze servicedesk 0341 – 460328

Kom in actie!

Filmavond

Organiseer een filmavond bij iemand thuis of in de kerk. Draai bijvoorbeeld een film met het thema vluchtelingen. Kijk in onze bibliotheek voor tips. Zorg eventueel voor koffie en wat erbij en geef gelegenheid voor een nagesprek. Verkoop tickets om geld in te zamelen.

Silent Auction

Organiseer een ‘Silent Auction’ voor de kerkelijke gemeente. Vraag aan leden en (bijbel)kringen wat ze kunnen aanbieden: het bakken van een taart, het verstellen van kapotte kleding, het winterklaar maken van de tuin met de hele kring, een huisoptreden door een gitaarspelende jongere, 10 uur oppassen enz enz. Tijdens bijvoorbeeld een gemeentedag/avond bied je deze veilingitems aan via posters. Op de poster kan iedereen dan ‘silent’ bieden door naam en bedrag op te schrijven. Kies eventueel een paar spectaculaire veilingitems uit voor een ‘live’ veiling vanaf het podium. Niet alleen een mooie manier om geld op te halen voor het goede doel, maar ook om de gemeente te verbinden!

Sport

Loop samen met je kring een marathon, schaats de alternatieve elfstedentocht of doe mee aan een wielerronde en laat je sponsoren voor Gave! Maak je eigen online actiepagina aan betrek zo gemakkelijk je omgeving bij je actie!

 


Sponsoractie geslaagd?

Neem contact op met ons om af te spreken hoe het geld wordt overhandigd. Wanneer je geld hebt ingezameld via de actiepagina op Geef.nl/Gave komt het geld al automatisch binnen op het Gave-rekeningnummer. Heb je op een andere manier geld ingezameld, dan kan het bedrag eenvoudig worden overgemaakt. Maar in beide gevallen kan er misschien ook iemand van ons naar jullie komen om het ingezamelde geld feestelijk te ontvangen.

Via deze button kom je op geef.nl waar je speciaal voor jouw sponsoractie een actiepagina kunt aanmaken. Met zo’n pagina betrek je de hele gemeente of school gemakkelijk bij jullie actie en kan er online gedoneerd worden! Het geld komt automatisch op onze rekening. Wil je liever het geld zelf verzamelen vóór je het aan ons overhandigt? Kies dan bij het aanmaken van de pagina voor de optie Actie voeren voor mezelf of een bekende.

Disclaimer: Gave maakt geen acties aan op www.geef.nl en heeft daarom geen invloed op de inhoud ervan en draagt hier ook geen aansprakelijkheid voor. Wel kijken we regelmatig naar de aangemaakte acties en doet haar best om acties die in strijd zijn met onze doelstellingen of overtuigingen zo snel mogelijk door Geef.nl te laten verwijderen.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world