Advies voor kinderclubs

BROCHURE ‘KOM JIJ OOK’

Vluchtelingenkinderen hebben behoefte aan liefde en afleiding in een veilige omgeving. Het is een voorrecht om vluchtelingenkinderen te ontvangen op de club. Gave heeft de brochure ‘Kom jij ook?’ ontwikkeld voor clubs met vluchtelingenkinderen, zowel bij het azc als in de wijk.

De brochure biedt inzicht in de achtergrond van vluchtelingenkinderen. Deze kinderen hebben vaak angstige dingen meegemaakt. Ook is er, zeker wanneer ze nog op een azc wonen, een verlammende onzekerheid: Krijgen we wel een verblijfsvergunning? Waar krijgen we een huis? Daarnaast komen vluchtelingenkinderen uit een andere cultuur. Dat vraagt om een liefdevolle benadering, met kennis van zaken. Ook geeft de brochure tips voor de inhoud van de kinderclub.

Met een bibliotheek-inlog kun je de brochure hieronder gratis downloaden. De papieren versie van de brochure is voor 2,50 euro te bestellen in onze webshop.

De inhoud van deze pagina is uitsluitend voor leden die zijn ingelogd. Je kunt hier inloggen om de inhoud van deze pagina te bekijken.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world