Spreidingswet in werking

Gave is opgelucht; de Spreidingswet is aangenomen door de Eerste Kamer en is op 1 februari 2024 in werking getreden. Dit betekent minder gesleep met asielzoekers en meer rust.   

Door al die tijdelijke opvangplaatsen in de afgelopen jaren, voelen vluchtelingen zich nog meer ontworteld dan ze al zijn door hun vlucht. Het zorgt voor grotere onzekerheid, waardoor de spanning en de onrust voor de omgeving ook toeneemt. Ad hoc-maatregelen zorgden de afgelopen periode voor problemen in de samenleving: hogere kosten en minder draagvlak.   

We zijn blij dat de opvang nu structureel vanuit de overheid wordt geregeld. Deze Spreidingswet biedt namelijk langere tijd zekerheid over waar een asiellocatie is. En wellicht worden azc’s hierdoor kleiner, wat gunstiger is voor de draagkracht van de betrokken gemeenten.   

Gave hoopt dat na de komst van nieuwe azc’s, de nabijgelegen kerken constructief mee willen doen en contacten aangaan met de vluchtelingen. Wij staan klaar om hierbij te helpen met onze Kardemomactie, we bieden toerusting en allerlei praktische tips om Gods liefde te laten zien aan mensen in een kwetsbare situatie. Doet u mee? Samen kunnen we meer! 

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world