Nieuwe podcastserie

Er is een nieuwe Gave-podcastserie verschenen. In ‘Nieuwe buren, nieuwe avonturen’ volgen we de vluchteling vanaf de aankomst in Nederland tot en met het terugblikken op het leven in Nederland. Waar lopen vluchtelingen tegenaan en hoe verloopt de integratie? Je krijgt tips over welke vragen je beter niet kunt stellen aan een vluchteling en hoe je het contact gelijkwaardig maakt. 

In elf afleveringen van elk twintig minuten gaat Gave-medewerker Jaap van de Kamp in gesprek met vluchtelingen en vrijwilligers. Luister bijvoorbeeld naar het verhaal van de Pakistaanse Ittyuel Khokhar over ‘Wat vluchten met je doet’. Ittyuel kwam als 15-jarige jongen naar Nederland en woonde in acht azc’s. Hoe was dat voor hem? Gave-medewerker Tietsje Wiersma bezoekt regelmatig vluchtelingen in een azc. Ze vertelt in de podcast over het eerste contact: hoe pak je het aan en wat waarderen vluchtelingen daarin het meest?

Abonneer op podcast

Wil jij beter toegerust worden in jouw contact met vluchtelingen? Abonneer je dan op de podcastserie ‘Nieuwe buren, nieuwe avonturen’, zodat je geen enkele aflevering hoeft te missen.

De vreemdeling in ons midden

De podcastserie ‘Nieuwe buren, nieuwe avonturen’ is een vervolg op de serie ‘De vreemdeling in ons midden’ die in 2023 verscheen. Deze serie sluit aan bij het gelijknamige boek dat je bij Gave kunt bestellen.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world