Terugblik trainingsdag kinderwerkers

Zaterdag 1 oktober was het dan zover: de trainingsdag voor kinderwerkers in het Huis van Vrede in Utrecht. We kijken, samen met ruim 30 deelnemers, dankbaar terug op een dag vol ontmoeting, bemoediging en inspiratie.

De dag werd georganiseerd door ​Stichting Evangelie & Moslims en Gave, speciaal voor kinderwerkers die migranten- en vluchtelingenkinderen ontvangen op de kinderclub. We begonnen de dag met koffie, thee en wat lekkers. Bij binnenkomst kregen de deelnemers een welkomsttasje met daarop de tekst: ‘Je bent goud waard’ en als inhoud een lekkere bonbon. Om de dag af te trappen begon Albert Holtvluwer van ​Stichting Evangelie & Moslims met het welkomstwoord en een ijsbreker.

Het programma

Steveline van Wolfswinkel, kinderwerker bij Gave, nam hierna het woord over met gebed en een stukje ​naar aanleiding van de bijbeltekst: ‘Zie, Ik maak alle dingen nieuw’. Tussendoor werden er mooie liederen gezongen, waaronder ‘Heer, wat een voorrecht’ en ‘Maak ons tot een stralend licht’. Daarna sprak spreker Pascal de Jong van Grain of Wheat over dat we God konden dienen door kinderen te dienen: het is Zijn verlangen dat kinderen Hem leren kennen. Wanneer het moeilijk is, is het belangrijk om onze blik gericht te houden op Jezus en op het grotere plan van God.

Tijd voor collecte en het schrijven van een bemoedigingskaart! De deelnemers mochten een bemoediging schrijven aan iemand anders in de zaal en aan het einde van de dag werden deze kaarten weer uitgedeeld. Ook werd er een leuk spel gedaan: ‘Mix & Koppel’. Hierbij liepen de deelnemers rond terwijl ze vragen konden stellen aan elkaar, een ontspannen moment.

Workshops 

Daarna was het dan eindelijk tijd voor de workshops. Deze werden in verschillende ruimtes gegeven en er waren in totaal drie rondes. De workshops die gegeven werden waren: ‘Contact met familie’, ‘Bidden met kinderen’, ‘Bouwen aan een sterk team’, ‘Activiteiten in de buitenlucht’ en ‘Trauma en verdriet’. Tussendoor was er een heerlijke lunch met ruimte voor ontmoeting. De deelnemers maakten hier dankbaar gebruik van door elkaar op te zoeken, met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen met elkaar te delen.

Tijdens de workshops was er voor de deelnemers genoeg ruimte om zelf hun vragen te stellen. Op deze manier konden de zij echt antwoorden krijgen op de problemen waar ze tegenaan lopen als kinderwerkers. Er waren ook twee stands van ​Stichting Evangelie & Moslims en Gave waar de deelnemers informatie en materialen konden vinden en eventueel konden aanschaffen. De dag werd afgesloten door Gave medewerker Teunette Hoefnagel waarbij gedankt werd voor de mooie dag en de deelnemers de eerder gemaakte bemoedigingskaart mee naar huis kregen.

Nieuwe energie

De trainingsdag scoorde gemiddeld een 8,2 in de evaluatie. We zijn blij dat het zo wordt gewaardeerd en we veel deelnemers enthousiast, vol inspiratie en met nieuwe energie terug naar huis mochten sturen.

“Het was een bemoedigende dag. Ik ben dankbaar voor alle informatie en mensen die ik mocht ontmoeten en de ideeën die we mochten uitwisselen.”

Klik hier voor meer informatie over het kinderwerk van Gave.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world