Pastoraat aan vluchtelingen

BROCHURE ‘EEN HELENDE GEMEENSCHAP’

Vluchtelingen hebben veel meegemaakt en hebben pastorale zorg nodig. Vanwege hun culturele achtergrond en hun levensgeschiedenis hebben zij andere pastorale problemen dan wij gewend zijn. Gave heeft hiervoor de brochure ‘Een helende gemeenschap’ ontwikkeld.

De brochure biedt inzicht en advies in de pastorale problemen die kunnen spelen bij vluchtelingen. Daarnaast laat de brochure zien wat een kerk of christen hierin kan betekenen. Bij het pastoraat aan vluchtelingen zijn er extra dimensies om rekening mee te houden, zoals de taalbarrière, cultuurverschillen, een andere geloofsbeleving en hun vluchtachtergrond. In de brochure legt Gave uit hoe het pastoraat hier op in kan spelen en hoe doorverwezen kan worden naar professionele hulp.

Met een bibliotheek-inlog kun je de brochure hieronder gratis downloaden. De papieren versie van de brochure is voor 2,50 euro te bestellen in onze webshop.

De inhoud van deze pagina is uitsluitend voor leden die zijn ingelogd. Je kunt hier inloggen om de inhoud van deze pagina te bekijken.

 

Ds. F. Hoek

"We staan om vluchtelingen heen met pastoraat, gebed en praktische hulp."

- Dominee Hoek

Lees het verhaal van Dominee Hoek »

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world