Thema’s voor vrouwengroepen

Om je te helpen invulling te geven aan je vrouwengroep, heeft Vrouwenwerk Gave een aantal thema’s uit het dagelijks leven van een vrouw voor je samengesteld. Uitleg voor het gebruik vind je hier. Klik op de titel om een thema te downloaden.

De vijf talen van Liefde

Elk mens heeft een eigen manier om liefde te uiten en om liefde te geven. Hier zijn we ons niet altijd van bewust, we herkennen niet altijd elkaars liefdes-taal. Welke taal spreek jij?

Vrouwen, de kroon op Gods schepping

Veel vrouwen voelen zich minderwaardig ten opzichte van de man. Ook niet overal krijgen vrouwen gelijke rechten. Hoe kijk je als vrouw naar jezelf? Is dat hoe God naar je kijkt?

Je bent mooi

Dit thema kan je goed gebruiken als vervolg op het thema ‘vrouwen, de kroon op Gods schepping’ of het thema ‘de kracht van woorden’. Het is echter ook geschikt als een ‘los’ onderwerp. De uniekheid van ieder mens wordt benadrukt.

Woorden hebben kracht

Vaak blijft iets dat tegen je gezegd wordt haken in je hoofd. Vooral negatieve woorden die over ons uitgesproken zijn, zijn we geneigd te geloven.
Dat is niet de bedoeling. Hoe stop je die negatieve spiraal?

Je mag huilen

Omgaan met je emoties is niet altijd gemakkelijk, een emotie kan je soms zomaar overvallen op een ongemakkelijk moment. Als je ze steeds wegdrukt voel je je uiteindelijk als een opgeblazen ballon. Geef jij ruimte aan je emoties? En hoe ga je op een gezonde manier met ze om?

Toekomstdromen

Nieuwe dromen najagen hoe doe je dat? Heb je genoeg in huis voor een nieuwe droom? Dat zijn realistische vragen voor vrouwen uit een vluchtelingenachtergrond. Met dit thema kun je helpen die zoektocht op gang te brengen.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world