Thema’s voor vrouwengroepen

Om je te helpen invulling te geven aan je vrouwengroep, heeft Vrouwenwerk Gave een aantal thema’s uit het dagelijks leven van een vrouw voor je samengesteld. Uitleg voor het gebruik vind je hier

Verbinding

Het doel van dit thema is om dichterbij elkaar te komen, elkaar beter te leren kennen als groep. Een thema dat heel geschikt is voor een groep vrouwen die elkaar nog niet goed kent. Of om te gebruiken als start van een nieuw seizoen.
Klik hier om het thema te downloaden.

Advent

De vier weken voor kerst worden de advent genoemd, tijd van verwachting. We kijken samen uit naar de geboorte van Jezus. Daarnaast is advent ook een tijd van verwachting van Zijn wederkomst. We herinneren onszelf aan de belofte van het Vrederijk dat gaat komen.
Klik hier om het thema te downloaden.

De vijf talen van Liefde

Elk mens heeft een eigen manier om liefde te uiten en om liefde te geven. Hier zijn we ons niet altijd van bewust, we herkennen niet altijd elkaars liefdes-taal. Welke taal spreek jij?
Klik hier om het thema te downloaden.

Vrouwen, de kroon op Gods schepping

Veel vrouwen voelen zich minderwaardig ten opzichte van de man. Ook niet overal krijgen vrouwen gelijke rechten. Hoe kijk je als vrouw aar jezelf? Is dat hoe God naar je kijkt?
Klik hier om het thema te downloaden.

Woorden hebben kracht

Vaak blijft iets dat tegen je gezegd wordt haken in je hoofd, en met name negatieve woorden die over je uitgesproken zijn ga je soms zelf ook geloven. Maar dat is niet de bedoeling. Hoe stop je die negatieve spiraal?
Klik hier om het thema te downloaden

Jij bent mooi

Dit thema kan je goed gebruiken als vervolg op het thema ‘vrouwen, de kroon op Gods schepping’ of het thema ‘Woorden hebben kracht’. Het is echter ook geschikt als een ‘los’ onderwerp. De uniekheid van ieder mens wordt benadrukt.
Klik hier om het thema te downloaden.

Je mag huilen

Omgaan met je emoties is niet altijd gemakkelijk, een emotie kan je soms zomaar overvallen op een ongemakkelijk moment. Als je ze steeds wegdrukt voel je je uiteindelijk als een opgeblazen ballon. Geef jij ruimte aan je emoties? En hoe ga je op een gezonde manier met ze om?
Klik hier om het thema te downloaden.

Toekomstdromen

Nieuwe dromen najagen hoe doe je dat? Heb je genoeg in huis voor een nieuwe droom? Dat zijn realistische vragen voor vrouwen uit een vluchtelingenachtergrond. Met dit thema kun je helpen die zoektocht op gang te brengen.
Klik hier om het thema te downloaden.

Dankbaarheid

Dit thema is mooi aan het einde van een jaar of seizoen. Samen ontdekken dat er naast alle moeilijkheden ook dingen zijn waar we dankbaar voor zijn. En wie we daarvoor dankbaar zijn.
Klik hier om het thema te downloaden.

Gastvrijheid

Een luchtige ontmoeting met vrouwen over gastvrijheid waarbij er een uitwisseling is tussen culturen. De vrouwen horen een nieuw verhaal uit het boek van God waarin vrouwen een belangrijke rol spelen.
Klik hier om het thema te downloaden.

Tuin van je hart

Dit thema kan je verdelen over drie bijeenkomsten. Door middel van metaforen gaan de vrouwen op een creatieve manier ontdekken wat er in hun hart speelt en hoe ze daar mee om kunnen gaan.
Klik hier om het thema te downloaden.

Creativiteit en gezelligheid

Voor vrouwen die het zwaar hebben, helpt het om creatief bezig te zijn. Als je met je handen bezig bent, kun je namelijk ‘uit je hoofd’ komen, even focussen op iets anders. Bovendien kunnen de vrouwen talenten bij zichzelf ontdekken waarvan ze niet wisten dat ze die hadden. De ideeën gelinkt aan dit thema kunnen over meerdere ontmoetingsmomenten verdeeld worden.
Klik hier om het thema te downloaden.

Afval

De ochtend geeft praktisch inzicht over afval scheiden in Nederland. Hoe en waar doe je dat? Tegelijk biedt het ook geestelijk inzicht over waar je met schuld en schaamte (het afval in je leven) naar toe kan.
Klik hier om het thema te downloaden.

Vrijheid

Samen met de vrouwen praten en ontdekken dat vrijheid niet alleen te maken heeft met onze omstandigheden van buitenaf, maar dat we vrijheid ook in ons hart kunnen ervaren. Het is Gods verlangen dat we de vrijheid die Hij wil geven, gaan ontdekken. Zo gaan we leven zoals Hij het bedoeld heeft.
Klik hier om het thema te downloaden.

Plattegrond van je huis

Veel vrouwen uit andere culturen zijn niet gewend om kaart te lezen. In veel culturen vraag je de weg terwijl je onderweg bent. Hier in Nederland verwachten mensen dat je met je telefoon in je hand met Google Maps de route wel vindt. Het kan het zelfvertrouwen stimuleren als de vrouwen die dit niet gewend zijn, ook plattegronden leren lezen. Tegelijkertijd denken we door middel van het bijbelverhaal na over het onderwerp ‘Vergeving van zonden’. Dit thema kan je opvolgen met het volgende thema, ‘plattegrond van je hart.’
Klik hier om het thema te downloaden.

Plattegrond van je hart

Dit thema volgt ‘plattegrond van je huis’ op. Met dit thema kun je samen nadenken over de gevoelens die in je hart leven, en de gebrokenheid die er is bij ons allemaal. Iedereen heeft een Redder nodig die ons een nieuw hart geeft. Er is hoop voor een gebroken hart.
Klik hier om het thema te downloaden.

Voeding

De vrouwen horen dat onze God een God is van nabijheid. Hij wil graag bij ons aan tafel komen zitten om samen te eten en naar elkaar te luisteren. Daarnaast ga je met elkaar in gesprek over gezonde voeding.
Klik hier om het thema te downloaden.

De God die voorziet, Jehovah Jireh

Christar heeft een bijbelstudiegids ontwikkeld, om vluchtelingenvrouwen in contact te brengen met het evangelie. De gids helpt je om Bijbelverhalen te delen, die aansluiten bij vluchtelingenvrouwen. Vandaar dat we je graag op deze vorm van gesprekken rond de Bijbel attenderen. Geschreven door Laura Philipson in het Engels, maar nu ook vertaald naar het Nederlands.
Klik hier om de bijbelstudiegids te downloaden.

Ria vrijwilliger crea

"Dan vergeten ze even alle misère."

- Ria

Lees het verhaal van Ria »

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world